Koopmans verkozen tot beste brokkenmaker

Herbert Koopmans (midden) is blij met de felbegeerde prijs
Foto: Patisserie College

Bakkerij Koopmans uit Tubbergen maakt de beste brokken van Overijssel.

Koopmans won de eerste prijs gewonnen bij de provinciale speculaasbrokken-keuring door het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.

Keuring

Tijdens de najaarsvergadering van 9 oktober konden alle banketbakkers, aangesloten bij het Het Patisserie College, hun beste brokken inleveren voor de keuring Beste Brokkenmaker 2018.

In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury, bestaande uit de keurmeester van grondstoffenleverancier Van der Pol, Paul Huys, en vier specialisten en oud-banketbakkers, spraken van een hoog niveau van de producten.

Winnende brokken

Paul Huys: “De winnende brokken van Koopmans waren van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom, een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken. “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

 

Reacties