Leerlingen beginnen aan maatschappelijke stage 2018-2019

Foto: CC0

Vanaf 18 oktober gaan derdejaars leerlingen van de Canisius-vestiging Tubbergen starten met hun maatschappelijke stage (MaS) van 25 uur.

De maatschappelijke stage wordt net als voorgaande jaren voortgezet, ondanks het vervallen van de wettelijke verplichting. “Samen met de gemeente Tubbergen en het Canisius zijn wij van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland er van overtuigd dat de MaS zeer waardevol is voor nu en in de toekomst”, vertelt Kristel Trimbos-Groot Hemmink. “Door de MaS leren jongeren van het derde schooljaar hun directe omgeving op een andere manier kennen en ervaren zij wat het betekent om iets belangeloos voor een ander te doen. Vaak maken ze voor het eerst kennis met vrijwilligerswerk en ontstaat er een groter gevoel van maatschappelijke betrokkenheid.”

Stageplaatsen

De maatschappelijke stage wordt niet beloond en leerlingen mogen niet worden ingezet voor het maken van winst. Voor het huidige schooljaar heeft Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland voldoende stageplaatsen gevonden voor de 78 leerlingen van het Canisius.

De leerlingen kunnen tussen ruim 110 vacatures zoeken of er een stageplek is welke past bij hun interesses. Dit gebeurt in een digitale omgeving waarin vraag en aanbod hopelijk naar ieders tevredenheid samen zullen komen.

De jongeren kunnen zich inschrijven op een vacature en na goedkeuring gaan ze solliciteren bij de organisaties en verenigingen. Het voeren van een kennismakingsgesprek is voor de leerlingen een waardevol onderdeel van de maatschappelijke stage.

Stagebieders

“Op deze plek vinden we het gepast om alvast de deelnemende stage-organisaties te bedanken voor hun mooie aanbod aan stageplaatsen. Heel fijn dat jullie stageplekken hebben aangeleverd voor deze editie van de MaS. Een leerling begeleiden vergt toch tijd en inzet. Zonder deze bereidheid van de deelnemende organisaties kan de MaS niet succesvol zijn. Werken aan vrijwillige inzet moeten we echt samen doen. Jong ervaren, levert vrijwilligers op voor de toekomst”, zegt Trimbos-Groot Hemmink. “Wist u dat ruim 30% van de jongeren ook na afronding van de MaS actief blijft als vrijwilliger? Dit is een zeer positieve ontwikkeling en het biedt een stage-organisatie mooie kansen.”

Wie meer informatie wil over dit project kan mailen naar [email protected] of contact opnemen met Kristel Trimbos-Groot Hemmink (tel. 06-42790907), adviseur verenigingen en vrijwillige inzet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen