Tweedehands kinderkledingbeurs doneert deel opbrengst aan scholenproject

Foto: Tweedehands Kledingbeurs Tubbergen

De tweedehands kinderkledingbeurs in Tubbergen heeft op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober een geslaagde najaarseditie beleefd.

Op zaterdag stonden om 09.00 uur de eerste belangstellenden reeds te wachten bij dorpshuis De Huve tot de deur om 9.30 uur openging en zij tussen de vele ingebrachte winterkleding konden neuzen. Menig prachtig kledingstuk kreeg een nieuwe enthousiaste eigenaar. Na afloop konden de vrijwilligsters de inbrengers hun niet verkochte kleding en opbrengst overhandigen. Aansluitend werd de zaal ingericht voor de extra koopmiddag op maandag 8 oktober.

Hiervoor waren gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken via Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland persoonlijk uitgenodigd. De opbrengst van deze maandagverkoop is ten goede gekomen aan de Verjaardagsbox. Zo kunnen kinderen waarbij er financieel geen mogelijkheid is om een verjaardag te vieren, dit alsnog doen.

Vogelwerkgroep Geesteren

Van de opbrengst van de zaterdagbeurs gaat een deel naar steeds een andere groep vrijwilligers in de Gemeente Tubbergen. Een van de goede doelen voor de najaarsbeurs 2018 is Stichting Vogelwerkgroep Geesteren. De vrijwilligers Alphons Leus, Theo Asbreuk, Theo Lohuis en Hennie Schröder (niet op de foto) kregen zaterdag €750 overhandigd namens de tweedehands kinderkledingbeurs Tubbergen. Dit mooie bedrag zullen zij besteden aan het scholenproject Red de vlinder en de bij.

Stichting Vogelwerkgroep Geesteren is in 2017 gestart bij de Aloysiusschooluit Geesteren. Afgelopen jaar hebben zij het project uitgebreid met de basisscholen  “de Wiekslag” in Tubbergen en de Mariaschool in Langeveen. Ook voor 2019 staat dit weer op het programma wat waarschijnlijk wordt uitgebreid naar meerdere basisscholen in de gemeente Tubbergen.

Vanwege de prachtige opbrengst van de zaterdagbeurs kunnen deze editie meerdere groepen vrijwilligers een attentie tegemoet zien.

Reacties