‘Diefstal’ geldkistje kent een positief slot

Foto: Schröder Carwash

Het meenemen van het geldkistje bij Schröders wasstraat in Tubbergen heeft voor een flinke mediareactie gezorgd.

“Eenmaal op het web belandt, ging het als een lopend vuurtje”, vertelt Hennie Schröder. “Het kistje is inmiddels terug, maar het verhaal erachter verdient het om toegelicht te worden.”

De desbetreffende man heeft zich die bewuste zaterdag direct gemeld, nadat een klant hem op het nieuwsbericht had geattendeerd. “Het is nooit de bedoeling geweest het kistje mee te nemen voor eigen gewin. In eerste instantie pakte ik het kistje op en liep er mee richting de kantine. Ik meende dat het een doosje met klein geld uit een auto was dat iemand bij het stofzuigen vergeten was. Het kistje was kletsnat en moet er al even gestaan hebben – was mijn gedachte. Het was duidelijk niet door een recente klant achtergelaten en daarom ontstond het idee om het dan later als gevonden voorwerp te melden. Achteraf gezien een bijzonder onhandige keuze, die ik dan ook betreur, maar de gevolgen hiervan had ik echt niet voorzien.”

“Mensen die ons kennen, rekenen het ons echt niet aan. De tumult die ontstaan is en tot veel verontwaardiging heeft geleid, is heel begrijpelijk. Ik hoop dat het openbaren van mijn beweeggronden deze onrust wegneemt”, aldus de vinder van het bakje. Hij wenst verder anoniem te blijven.

Maatregelen

“Hij was zich van geen kwaad bewust en heeft het natte geld netjes teruggegeven. Ook heeft hij nog een donatie van 150 euro gegeven voor onze actie. Waarvoor hartelijke dank”, aldus de eigenaar van de autowasstraat. “We hebben nog uitgebreid onder het genot van een kopje koffie met elkaar over het hele gebeuren gehad. Het was gewoon een domme actie. Met zo’n auto, met zoveel camera’s en zo weinig geld in het doorzichtige bakje is het voor mij heel duidelijk: hij heeft gewoon te goeder trouw gehandeld. Hij wilde inderdaad, dat de eigenaar van het gevonden bakje zijn geld terug kon krijgen. Hij is er nog mee naar de kantine gelopen, waar je van buitenaf niet in kunt”, zegt Schröder. “Iemand die het daadwerkelijk om het geld te doen was had het nooit op deze manier gedaan. Zelf nemen we ook maatregelen voor in de toekomst. In het vervolg gaan we bij de stofzuigers en de geldbakjes posters ophangen, zodat iedereen kan zien dat dit voor het goede doel is.”

Positief

Schröder: “Achteraf bezien hebben we zo veel publiciteit gehad en een enorm aantal positieve reacties. Johan Minkjan Bestratingen gaf zelfs voor de tweede keer 50 euro en hij wil het niet eens terughebben. Hetzelfde gold ook voor Dijkers Vuurwerk. Die heeft zo maar even 150 euro gedoneerd.”

“Als klap op de vuurpijl mochten wij onze bijdrage over de grutto leveren bij het Hart van Nederland. Dit naar aanleiding van het verontrustend tweejaarlijkse rapport van het Wereld Natuurfonds. Sommige diersoorten zijn inmiddels al 40 tot 60 procent afgenomen”, weet Schröder. “De opbrengst van de stofzuigactie heeft, ondanks het slechte weer, toch nog een mooi bedrag van maar liefst 1388,57 euro opgebracht. De meiden en jongens hebben het geweldig gedaan: grote klasse! Gewoon doorwerken, ondanks het slechte miezerige koude weer, petje af. Dus ondanks alles mogen wij terugkijken op een mooi resultaat.”

Foto

Dieks Hannink, Evi Russchenkamp, Joanne Arkink en Noa Lesscher staan op de foto. Lisa Geerdink en Mats Holsink ontbreken.

Reacties

article
63248
Het meenemen van het geldkistje bij Schröders wasstraat in Tubbergen heeft voor een flinke mediareactie
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181105/diefstal-geldkistje-kent-positief-slot/
2018-11-05T16:20:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/05161602/20181104_122204-e1541431135557.jpg
Nieuws