Besparen op de kosten van een uitvaart?

Tanja Kroon, uitvaartontzorger
Foto: Lizet Beek

Eén ding is zeker: iedereen gaat eens dood.

Maar over de uitvaart en de kosten hiervan nadenken? Nou nee, liever niet! We stellen het uit om erover te praten. En dan komt uiteindelijk het onvermijdelijke moment dat het eigenlijk al te laat is.

Goed gevoel

De uitvaart is voor de meeste mensen niet het prettigste onderwerp om over te praten. Toch is een weloverwogen, goed doordachte keuze maken enorm belangrijk. Kies iemand waar u een goed gevoel bij heeft, iemand die bij u en uw nabestaanden past.

Het taboe rond het bespreken van de uitvaart wordt gelukkig steeds minder en dat zorgt ervoor dat we steeds vroeger na gaan denken over de uitvaart en wat het kost.

Persoonlijk

Voor veel grote uitgaven vinden we het heel normaal om prijzen te vergelijken, bij verschillende aanbieders te kijken en offertes op te vragen voordat we een keuze maken. Voor een uitvaart geldt niet ‘hoe duurder hoe beter’, het gaat juist om de kleine persoonlijke dingen die een uitvaart waardevol maken.

Tips

En nee, u hoeft het niet te doen zoals iedereen het doet, u kunt zelf bepalen hoe de uitvaart er uit gaat zien, alles is mogelijk. Daarom hier een aantal tips om te besparen op de kosten van de uitvaart.

  • Wacht niet tot het laatste moment met het nadenken over de uitvaart. Kies een uitvaartverzorger die bij u past. De uitvaartverzorger kan uw wensen vastleggen en u laten weten wat de kosten zullen zijn zodat u weet waar uw nabestaanden aan toe zijn.
  • U hoeft de uitvaart niet te laten regelen door de grote organisatie waar u wellicht een uitvaartverzekering heeft. Met het bedrag dat uw verzekering uitkeert kan een kleine uitvaartondernemer veel meer doen.
  • Denk buiten de lijntjes van ‘hoe hoort het’. Een mooie afscheidsavond thuis bijvoorbeeld. Of een ‘technische crematie’ waarbij u geen gebruik maakt van de faciliteiten van het crematorium, maar een andere locatie kiest.
  • Hou het klein en intiem, dit scheelt bijvoorbeeld in de kosten van de catering.
  • Eén mooie bloem of tak op de kist kan net zo mooi zijn als een groot bloemstuk.
  • Een advertentie in de regionale krant kost al snel rond de 600 euro. Is dit echt nodig of is er bijvoorbeeld via social media een mogelijkheid om mensen uit te nodigen voor de uitvaart?
  • Durf te informeren naar de mogelijkheden en de prijzen.

U kunt te allen tijde contact met uitvaartontzorger Tanja Kroon opnemen als u vragen heeft. Ze is te bereiken via telefoonnummer 06-54362686 of mail naar [email protected]. Veel informatie kunt u ook vinden op haar website tanjakroon.nl.

Reacties

article
63134
Eén ding is zeker: iedereen gaat eens dood. Maar over de uitvaart en de kosten
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181108/besparen-op-kosten-uitvaart/
2018-11-08T20:16:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/08201548/Tanja-Kroon.jpg
Nieuws