Prins Paul voert de Turftrappers aan

Foto: Turftrappers

Prins Paul en adjudant Herman zijn zaterdagavond gepresenteerd als de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging De Turftrappers.

De achttiende prins en adjudant van carnavalsvereniging de Turftrappers zijn bekend! Achterop de lichtblauwe Chevrolet pickup van de adjudant arriveerden prins Paul (Bels) en adjudant Herman (Snijders) afgelopen zaterdag bij een overvolle residentie, café Nobbenhuis. Samen met hun hofdames Simone en Jorien zongen ze hun lijflied vol enthousiasme: Annie uut de Bochte van de Bökkers.

Cryptische omschrijvingen

De afgelopen weken werd er al veel geraden naar de namen van de nieuwe hoogheden, aan de hand van vijf cryptische omschrijvingen:

  1. De een geet links-, de ander rechtsum
  2. Doe dit, doe dat
  3. Bienoa 30 joar is nig niks
  4. Verandering van spijs döt ett’n
  5. Dit stel geet de baand’n versteark’n

Er kwamen heel wat creatieve ideeën binnen, waar de prinscommissie voor de komende jaren zeker weer inspiratie uit kan opdoen. Niemand in Langeveen of Bruinehaar wist de omschrijvingen echter te ontcijferen. Even de uitleg:

  1. Paul en Herman zijn buren
  2. ’s Morgens gaat de een linksaf naar het werk, de ander rechtsaf
  3. Simone en Jorien komen oorspronkelijk uit Lattrop en Oud-Ootmarsum, waar vaak met doe/du gesproken wordt
  4. Beide hoogheden kennen elkaar al zo’n dertig jaar
  5. Paul is geboren bij de watermolen van Bels en samen gaan deze hoogheden de banden met andere carnavalsverenigingen versterken: Turftrappers, Heidebössels, Spekscheeters en Smoezen

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Voor de leefbaarheid in de dorpen vinden ze het belangrijk dat er een gezamenlijk sportcomplex komt en een fietspad langs de Gravenlandweg zou voor meer veiligheid kunnen zorgen.

Uit de lijfspreuk van prins Paul en adjudant Herman blijkt bovendien dat ze er een mooi carnavalsjaar van willen maken: Met dit stel oet de Broenehaar hebt wij schik met meka.

Afscheid

Naast de opkomst van de nieuwe hoogheden werd er afgelopen zaterdag ook afscheid genomen. Gerald Nobbenhuis, Stef Oude Hendriksman en B-j Nijkamp zijn gestopt als lid van de raad van elf. Hun plaatsen zijn ingenomen door Stefan Bekhuis, Martijn
Diepenmaat en Kevin Withag.

Ook is er afscheid genomen van één van de dansmariekes: Britt Plegt. Haar plaats op het podium wordt ingenomen door Melissa Kienhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen