Broers aan het roer in het dubbeldorp

Foto: Dubbelkiekers

Een koude, maar stralende dag in november: de echte carnavalsliefhebber weet dan, er gaat iets gebeuren.

Waar een aantal omliggende kerkdorpen het afgelopen weekend al hun nieuwe hoogheden presenteerden, was het nu de beurt aan de Dubbelkiekers om hun nieuwe duo en hofdames aan het grote publiek voor te stellen.

Maar voordat het zover was werd er eerst afscheid genomen van de nog regerende prins en adjudant. Middels het traditionele afknippen van de veren op hun steek werd onder dankzegging afscheid genomen van oud-prins Mark, zijn adjudant Martijn en de hofdames Ellen en Marion. Allen werden opgenomen in de hofhouding van de Dubbelgarde.

Tevens werd afscheid genomen van twee leden die jarenlang in de raad van elf hebben gezeten, te weten Huub Elferink en Rob Scholten. Als nieuw lid van de raad van elf werd Erik Pannen verwelkomd.

Vervolgens kwamen de gebroeders Joost en Wout Oude Avenhuis de bühne op als het nieuwe duo voor het seizoen 2018-2019. Ook broers aan het roer in het dubbeldorp dus, net zoals in Geesteren en Albergen. Geflankeerd door hun hofdames Elise en Iris droegen zij hun proclamatie voor. Deze werd afgesloten met hun lijfspreuk: Alles van stal, voor een dubbel en dwars carnaval!

Prins Joost is in het dagelijks leven sales manager bij Bomech in Albergen. Daarnaast is hij al jarenlang presentator van de gala’s van de Dubbelkiekers en van jongs af aan fanatiek deelnemer aan diverse carnavalsoptochten. Zijn partner Elise is in het dagelijks leven ambulanceverpleegkundige.

Adjudant Wout, eigenaar van ASE System Engineering, is al jarenlang vaste kracht in de gala commissie van de Dubbelkiekers. In deze rol verzorgt hij het licht en geluid voor de gala’s en andere evenementen van de Dubbelkiekers. Samen met zijn partner Iris, contactverzorgende op een kleinschalige PG-afdeling, zijn ze ook lid van de Dwarskiekers, een carnavalsclub uit Harbrinkhoek/Mariaparochie die de laatste jaren diverse grote prijzen bij de optochten heeft weten binnen te halen.

Na het oplezen van de proclamatie volgde een nu al legendarisch gezellige avond, die werd afgesloten met het traditionele eierbakken bij de prins.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen