Prins Arjan en adjudant Jasper trappen het gas in

Foto: Pin'n

Gisteravond was het dan eindelijk zover: de aanstelling van de nieuwe regeringsprins van carnavalsvereniging De Pin’n.

Prins Arjan (Arjan Flinkers) en adjudant Jasper (Jasper Deterink) vormen samen het 51e duo van het Pin’ndoarp. Zij zullen het komende jaar, met steun van de raad van elf, regeren over Reutum en Haarle. Hun lijfspreuk luidt: Dit carnaval doot wij de remm’n los en gas d’r bi’j!

Terugblik

Het eerste deel van de avond werd besteed aan het aftreden van prins Roel en zijn adjudant Thijs. Zij hebben een fantastisch carnavalsseizoen gevierd en een terugblik op dit geweldige jaar was dan ook op zijn plaats. Met een eigen gemaakte compilatie blikken de tot dan toe nog hoogheden terug op het afgelopen carnavalsseizoen. Deze beelden werden enthousiast ontvangen en riep bij vele aanwezigen mooie herinneringen op.

Carnavalsvereniging de Pin’n wil prins Roel en adjudant Thijs van harte bedanken voor de geweldige manier waarop zij in het Pin’ndoarp het carnaval hebben voortgebracht. Als laatste eerbetoon werden zij door de Pin’ngarde afgevoerd in het traditionele bierglas.

De onthulling

Na het aftreden van prins Roel I en adjudant Thijs was het tijd voor de aanstelling van het nieuwe duo. Vele speculaties over het nieuwe duo gingen te ronde. In een volle zaal bij residentie Bays werd onder leiding van Mark Lokotte de Pin’njacht gespeeld. Een spel waarbij aanwezigen een koffer konden kopen met daarin een prijs en misschien wel belangrijker een tip over de nieuwe prins. Er werd flink tegen elkaar opgeboden en de koffers werden goed verkocht. Vooral de hoofdprijs, een overnachting met de nieuwe Prins of hofdame, was favoriet. Na iedere tip werd de zaal rumoeriger, want wie werd de nieuwe prins?

Nadat alle koffers geopend waren en alle tips verzameld was het tijd voor de bekendmaking van de nieuwe prins. Het podium werd gevuld met rook en vanuit die rook sprong Prins Arjan I op. Met luid applaus en een enthousiaste zaal werd de nieuwe Prins verwelkomd. Vervolgens was het aan de Prins om zijn Adjudant voor te stellen. Onder het mom van ‘wie de steek past is mijn adjudant’ ging Prins Arjan I de zaal rond. Velen kregen de steek op, maar er was er maar een die de steek echt goed stond, Adjudant Jasper. Aan het enthousiasme in de zaal was te merken dat het Pin’ndoarp ook dit jaar weer een fantastisch duo heeft.

Prins Arjan en adjudant Jasper nemen het voortouw in het komende carnavalsseizoen met hofdames Ilse Flinkers en Lisa Voorhuis. Het feestgedruis werd aangevuld met familie en vrienden van de adjudant. Wat resulteerde in een volle zaal feestende mensen. De avond werd afgesloten onder het genot van een gebakken eitje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen