Businessclub de Turftrappers op bedrijfsbezoek naar Hardenberg

Carnavalsvereniging de Turftrappers organiseert elk jaar een dag voor haar supersponsors.

Dit jaar werd samen met het voltallige college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen een bezoek gebracht aan buurtgemeente Hardenberg. De Turftrappers willen graag de verbinding met deze gemeente leggen. Op het gemeentehuis in Hardenberg werden ze ontvangen door burgemeester Peter Snijders en wethouder Gitta Luiten.

Arbeidsparticipatie

Aan de business- en collegeleden werd een presentatie gegeven over het thema arbeidsparticipatie. Burgemeester Snijders vertelde de aanwezigen wat de gemeente Hardenberg ondernemers via het ondernemershuis kan bieden.

Wethouder Roy de Witte gaf vervolgens een korte toelichting op de wijze waarop de gemeente Tubbergen invulling geeft aan de thema’s arbeidsparticipatie en bedrijfsconsultancy. Burgemeester Wilmien Haverkamp was verheugd dat bestuurders en ondernemers elkaar op deze manier ontmoetten en met elkaar in gesprek gingen.

Moderna Textielservice

Na het bezoek aan het Hardenbergse gemeentehuis vertrok de gehele delegatie naar Moderna Textielservice, specialist op het gebied van textielreiniging, bedrijfskleding en horecalinnen. Dit familiebedrijf in Hardenberg is met ongeveer 400 medewerkers een grote werkgever waar de gemeente Hardenberg intensief mee samenwerkt.

Doelstelling is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer op te leiden voor een traditionele baan. Erik Jutsta, algemeen directeur van Moderna, gaf een toelichting op de totstandkoming van deze privaat-publieke samenwerking en zette uiteen wat de voordelen zijn voor zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan café Am Mühlenteich in Wilsum, om in een sfeervolle omgeving te genieten van Schnapps en andere Duitse lekkernijen.

Verbinding

Naast carnavalsvierders zijn de Turftrappers een sterk bindmiddel in de sociaal-maatschappelijke structuur van Langeveen en Bruinehaar. Commissielid Daniëlle Reekers licht toe: “Doel van deze dag is uiteraard om de banden met onze supersponsors te verstevigen. Anderzijds willen wij het signaal afgeven dat het voor de leefbaarheid in onze kernen van belang is dat het lokale bedrijfsleven elkaar opzoekt maar ook met publieke organisaties de verbinding legt.”

Met de Supersponsordag hebben de Turftrappers een platform gecreëerd waar ondernemers en gemeentebestuurders in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek kunnen komen. De aanwezige wethouders Ursela Bekhuis en Erik Volmerink beaamden hoe belangrijk het is dat dergelijke platforms bestaan. Er werd woensdag veel informatie uitgewisseld en gezien de grote opkomst en het enthousiasme van alle gasten was er sprake van een zeer succesvolle dag.

De dag werd afgesloten met een stamppotbuffet bij de residentie van de Turftrappers, mede mogelijk gemaakt door de eigenaren van café Nobbenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen