Het is tijd voor Natasja’s eigen kapsalon

Foto: Natasja's Hairstudio

Na meer dan vijfentwintig jaar in loondienst te zijn geweest, eerst bij Coco Hairstudio in Almelo en daarna bij Kapper Huub in Tubbergen, kiest Natasja Hendriks ervoor om een nieuw avontuur als eigenaar van haar eigen kapsalon.

Zaterdag 1 december, klokslag kwart over zeven ’s ochtends, krijgt ze de sleutel overhandigd. En voordat de kapperszaak van Natasja opent, volgt eerst een grondige herinrichting. Strak volgens plan, want al drie dagen later (dinsdag 4 december) moeten de eerste klanten geknipt worden.

Dan heeft de in Geesteren woonachtige kapster haar eigen kapsalon. “Een droom die uitkomt”, zo steekt ze niet onder stoelen of banken. “Nee, daar ben ik wel duidelijk over geweest. Na zoveel jaren als werkneemster zocht ik echt naar een nieuwe uitdaging. En dat heb ik hiermee gevonden. Want er komt behoorlijk wat op je af”, onthult Natasja lachend.

Gelukkig heeft ze de volle steun van één collega (Kim Hams) en nog een leerling (Sam Willemsen). “Die helpen me over de eerste drempel”, grapt Natasja. “Bij mijn werkgevers heb ik enorm veel geleerd en zonder hen had ik deze stap vermoedelijk niet aangedurfd, maar op een gegeven moment is de koek op. Inmiddels begint het behoorlijk te kriebelen. De zenuwen gieren me door het lichaam, eerlijk waar. Maar ik heb er enorm veel zin in om voor mezelf aan de slag te gaan; ik kan er haast niet op wachten.”

Natasja werd gepolst door een gespecialiseerde makelaar, nadat de huidige huurder (Kapsalon Marita) van het pand aan de Grotestraat 75 in Tubbergen besloot om te focussen op de andere vestiging in Geesteren. “Tot voor kort waren we er alleen maar ’s avonds geweest. Een beetje stiekem via de achteringang. Niemand mocht immers weten. Nu moet het er bovenal van binnen netjes uit zien, zodat we klanten kunnen ontvangen. De gevel schilderen we wel in het voorjaar. Er zijn plannen genoeg voor de toekomst”, benadrukt ze. “Ik wil het eerst een beetje eigen maken – da’s vooreerst het belangrijkste.”

De zelfstandige kapsalon gaat Natasja’s Hairstudio heten. “Daarmee is eigenlijk alles al gezegd. We doen alleen haar en verder niks geen poespas. Laat mij maar m’n ding doen, de rest besteed ik liever uit aan anderen.” Samenwerken gaat ze in elk geval met de schoonheidssalon van Leonie Voshaar uit Geesteren.

Reacties

article
63921
Na meer dan vijfentwintig jaar in loondienst te zijn geweest, eerst bij Coco Hairstudio in
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181126/is-tijd-natasjas-eigen-kapsalon/
2018-11-26T19:52:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/26195024/Natasja-Hendriks.jpg
Nieuws