Ruim 45 gezinnen krijgen een Sintbox vol lekkernijen en cadeaus

Foto: CC0

De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een speciale box: de Sintbox.

Een kinderfeest als Sinterklaas is voor gezinnen in armoede moeilijk om uitgebreid te vieren. Met de Sintbox wil de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen de gezinnen de kans geven om het sinterklaasfeest iets uitgebreider te vieren.

De Verjaardagsbox gemeente Tubbergen is bestemd voor gezinnen die de verjaardag van een kind niet kunnen vieren, omdat er geen geld voor is. Met de Verjaardagsbox (1 t/m 12 jaar) en de Feestbox (13 t/m 18 jaar) is dit wel mogelijk. Naast de verjaardagsboxen probeert men ook ieder jaar een Sintbox en Vakantiebox samen te stellen voor deze gezinnen.

Sintbox

In de Sintbox zitten alle benodigdheden die passen bij het Sinterklaasfeest; pepernoten, chocolademelk, slagroom, schuimpjes, speculaasbrokken, banketstaaf, zakjes chocoladegeld, luxe chocoladeletter, voor ieder kind een cadeautje, een gezelschapsspel, versieringen en een cadeaukaart. Coördinator Miranda Kranenberg vertelt: “Sinterklaas is een familiefeest. De inhoud van de Sintbox is dan ook afgestemd op alle gezinsleden, van jong tot oud. De cadeautjes voor de kinderen passen bij de leeftijd van het kind en daarnaast zitten er cadeaus bij waar alle gezinsleden iets aan hebben.”

Vrijwilligers

De 45 Sintboxen worden door vrijwilligers ingepakt én bij de gezinnen thuisbezorgd. Dit gebeurt vanaf komende donderdag. Op die manier hebben alle gezinnen de spullen voor een sinterklaasviering in huis.

Aanmelden kan via de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland.

Reacties

article
63903
De gezinnen die gebruik maken van de Verjaardagsbox mogen dit jaar rekenen op nog een
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181126/ruim-45-gezinnen-krijgen-sintbox-lekkernijen-en-cadeaus/
2018-11-26T09:29:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/26092347/blur-christmas-presents-cup-783997.jpg
Nieuws