Ze komen er weer aan: de knusse Duitse kerstmarkten

Voor zon-garantie ga je naar Spanje, wie van water houdt, mag naar Friesland en voor een gezellige, idyllische, sfeervolle en nostalgisch-blije ‘Weihnachtsmarkt’ wip je even over de grens.

Waar precies moet je zijn dit jaar? Daarom hieronder wat handige tips.

Münsterland

De bekendste kerstmarkten in het Münsterland zijn waarschijnlijk die in de vredesstad Münster zelf. Maar liefst vijf kerstmarkten met ruim 300 kraampjes toveren het centrum van de stad om in een wintersprookje.

De grootste en oudste markt bevindt zich voor het stadhuis en biedt een grote keuze aan sieraden en kunstnijverheid. Maar ook de Aegidii kerstmarkt, de St. Lamberti Lichtmarkt, de Giebelhüüskes-markt en het kerstdorp bij de Kiepenkerl bieden volop kraampjes om heerlijk langs te slenteren, te winkelen en te genieten.

Vanaf 26 november t/m 23 december.

Het Osnabrücker Land

Ontdek het zelf: waarom vinden veel Duitsers dat Osnabrück een van de allermooiste kerstmarkten van het noorden heeft? Ze zullen meteen de traditionele, nostalgische draaimolen noemen: een bijna 100 jaar oud museumstuk van de familie Telsemeyer.

Maar er is meer: de betoverend mooi verlichte grote kerk, de grootste speeldoos ter wereld, met levensgrote draaiende poppen. Samen een blos op je wangen krijgen op de schaatsbaan. Rond de schaatsbaan mag ook, bij een van de stalletjes met eten en drinken.

En nu er toch ijs ligt: zo nu en dan is het lachen bij de oer-Duitse volkssport ‘Eisstockschießen’. In Canada zouden ze het curling noemen, hier doen ze het met een soort houten gootsteenontstoppers.

Van 26 november t/m 22 december.

Meer winterreizen

Kijk voor andere winterse dagtrips eens op www.terbeekreizen.nl.

Reacties

gallery
63965
Voor zon-garantie ga je naar Spanje, wie van water houdt, mag naar Friesland en voor
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181128/komen-er-weer-aan-knusse-duitse-kerstmarkten/
2018-11-28T10:22:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/11/28101959/4694_Leipzig_Handwerkstkunst-auf-dem-Weihnachtsmarkt-Small.jpg
Nieuws