Fyon in Geesteren, volop in beweging

Foto: Fyon

Ze zitten niet stil, bij Fyon in Geesteren.

Het zorgaanbod is uitgebreid met maar liefst twee nieuwe therapievormen en één nieuwe behandelmethode: ergotherapie, podotherapie en dry needling.

Daarnaast is Fyon de nieuwe hoofdjeugdsponsor en samenwerkingspartner van voetbalclub STEVO.

Ergotherapie

De ergotherapeut adviseert en begeleidt patiënten met lichamelijke of psychische beperkingen, om ervoor te zorgen dat zij opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit kunnen voeren. Deze begeleiding kan zowel in de praktijk als in de thuissituatie plaatsvinden.

Marlieke de Groot, ergotherapeut bij Fyon, aan het woord: “In de thuissituatie is vaak goed te zien waar men tegenaan loopt. Ergotherapie is praktisch en concreet. Wanneer het uitvoeren van voor u belangrijke activiteiten niet meer volledig naar uw wens lukt, zoeken we samen naar een alternatief dat bij u past. Zo zorgen we er samen voor dat u uw stukje ‘welzijn’ terugkrijgt.”

Ergotherapie wordt in principe vergoed vanuit de basisverzekering, waarmee iedere verzekerde recht heeft op 10 behandeluren ergotherapie per jaar.

Podotherapie

Sinds 1 november is Voetencentrum Wender gevestigd in de praktijk van Fyon in Geesteren om de krachten multidisciplinair te bundelen.

Op de oneven dinsdagen kan iedereen bij podotherapeut Mirko Kamphuis terecht voor alle voetgerelateerde klachten. Denk hierbij aan een afwijkende stand van de voeten en/of tenen, vermoeide voeten of benen en rug-, knie- of heupklachten door voetproblemen.

Ook diabetes- en reumapatiënten, sporters en kinderen met voetproblemen kunnen terecht bij de podotherapeut.

Dry needling

Fysiotherapeut Justin Beernink heeft recentelijk de opleiding tot dry needling therapeut succesvol afgerond en mag deze behandelmethode nu in de praktijk uitvoeren.

Dry needling is een nieuwe behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden pijnpunten in spieren aangeprikt. Deze behandeling met ‘droge’ naalden heeft als doel de triggerpoints snel en langdurig te ontspannen. Dry needling kan worden toegepast bij verschillende klachten van het bewegingsapparaat.

De dry needling methode maakt deel uit van de behandeling fysiotherapie/manueel therapie en wordt ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraar.

STEVO

Sinds begin september dit jaar is Fyon jeugdhoofdsponsor van STEVO. Ook neemt de fysiotherapiepraktijk vanaf seizoen 2018/2019 de zorg binnen STEVO en de fysieke training van onder andere STEVO 1 op zich.

Voor STEVO-leden met een blessure biedt Fyon voorrang voor een fysiotherapeutisch onderzoek binnen 24 uur.

Fyon beschikt over moderne apparatuur voor echo-diagnostiek en er zijn goede contacten met huisartsen, sportartsen en orthopeden in de omgeving. Tom Rekers en Justin Beernink zijn voor STEVO het aanspreekpunt en iedere maandagavond (van 18:00-19:00 uur) is er een speciaal inloopspreekuur voor STEVO-leden aan de Lutkeberg.

Meer weten over deze nieuwe ontwikkelingen bij Fyon in Geesteren? Kijk op www.fyon.nl, kom langs of bel met het secretariaat: 0546-632717.

Reacties

article
64266
Ze zitten niet stil, bij Fyon in Geesteren. Het zorgaanbod is uitgebreid met maar liefst
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20181207/fyon-geesteren-volop-beweging/
2018-12-07T10:05:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/12/07095515/Teamfoto.jpg
Nieuws