Hoogheden van Schaop’nböll’kes moesten afgelopen weekend aan de bak

De hoogheden van de Schaop’nböll’kes hadden het er het afgelopen weekend maar druk mee.

Eerst was er vrijdag, in het begin van de avond, hun eerste officiële moment. Dit was speciaal gereserveerd voor het bezoek aan Paul Snijders om hem te bedanken voor het maken van de foto’s.

Jarenlang heeft Paul als hoffotograaf bij elke gelegenheid de festiviteiten en activiteiten op duizenden personen op de gevoelige plaat vastgelegd. Van die foto’s werden ook jaarlijks de fotoboeken gemaakt die aan het einde van het seizoen aan de hoogheden werden aangeboden. Vanwege gezondheidsredenen heeft Paul dit moeten overdragen aan de nieuwe hoffotografe Judith Kamphuis.

Prins Ronald II en adjudant Walter hebben Paul dan hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Kennismaking

Na dit bezoek konden de hoogheden meteen door naar ’t Oale Roadhoes waar ook jeugdprins Gijs en -adjudant Wessel aanwezig waren. Deze avond stond in het teken van het kennismaken met de actieve leden van de vereniging. Tijdens de officiële opkomst is er vaak geen tijd en gelegenheid om eens echt met elkaar kennis te maken. Vandaar dat sinds een aantal jaren deze avond wordt georganiseerd waarbij tevens de bij carnaval behorende versierselen worden uitgereikt.

Door de organisatie waren er, naast spontane vragen van zowel de hoogheden als ook van de leden, wat ludiekere vragen voorbereid die af en toe leidde tot verrassende antwoorden. Na de vragenronde was er uiteraard nog voldoende tijd om elkaar bij te praten.

PLUS-carnavalsactie

Ook hebben prins Ronald en adjudant Walter aandacht geschonken aan de bijzondere actie van de PLUS-supermarkt in Tubbergen. Deze organiseert op dit moment een spaaractie voor de deelnemende verenigingen van de Twentse Verlichte Carnavals Optocht (TVCO), iets waarvoor men een bedrag van 10.000 euro beschikbaar heeft gesteld.

Bij besteding van elke tien euro aan boodschappen ontvangen klanten een spaarzegel die men dan in één van de bij de super opgestelde melkbussen kan doen. Aan het einde van de actie wordt het beschikbaar gestelde bedrag verdeeld naar verhouding van de ingediende zegels.

Ook de dames van de Schaop’nböll’kes doen fanatiek mee aan deze actie. Afgelopen donderdag was er een tussentelling en wat bleek, zij staan boven aan met de meest ingediende spaarkaarten. Dat wil de carnavalsclub natuurlijk zo graag houden…

De actie loopt nog tot 23 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen