Aftrap van SamenLoop voor Hoop in Tubbergen trekt veel belangstelling

Maandagavond heeft burgemeester Haverkamp het startsein gegeven van een Samenloop voor Hoop in de gemeente Tubbergen.

Dit evenement vindt volgend jaar op 21 en 22 september 2019 plaats.

Onder grote belangstelling is op maandagavond in het gemeentehuis te Tubbergen de SamenLoop voor Hoop onder de aandacht gebracht. De avond werd geopend met een zelfgeschreven lied, gezongen door de commissieleden.

Na het openingswoord van de voorzitter Jos van de Aast, sprak Jan Puthaar namens het KWF. Hij nam de aanwezigen in vogelvlucht mee over de inhoud van zo’n samenloop.

SamenLoop voor Hoop?

SamenLoop voor Hoop is een uniek evenement van KWF Kankerbestrijding, waarbij deelnemers 24 uur lang stilstaan bij kanker en samenlopen om het leven vieren.

Met de SamenLoop wordt geld ingezameld, steken de lopers (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem en is er aandacht voor en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker.

De 24-uursloop wordt lokaal door vrijwilligers georganiseerd en is geen wedstrijd, maar een continue wandeling. Hierbij wisselen teamleden elkaar af. Er loopt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

De totale opbrengst van de SamenLoop komt ten goede aan het wetenschappelijk kankeronderzoek dat KWF financiert.

Hoogtepunten

De SamenLoop voor Hoop kent drie belangrijke, gezamenlijke momenten: de Openingsceremonie, de Kaarsenceremonie en de Sluitingsceremonie.

De Ereronde is de inspirerende start tijdens de Openingsceremonie van het evenement. Onder warme aanmoediging van familie en vrienden lopen (ex-)kankerpatiënten de eerste ronde op het parcours. Deze survivors zijn de eregasten van het evenement. Voor veel mensen is deze samenkomst van zoveel eregasten een emotioneel moment.

Eén van de meest indrukwekkende momenten van SamenLoop voor Hoop is de Kaarsenceremonie. Deelnemers en anderen komen samen om dierbaren te herdenken en elkaar te steunen. De deelnemers kunnen op een kaarsenzak met daarin een Kaars van Hoop een persoonlijke boodschap of wens schrijven.

Vervolgens worden alle kaarsen langs het parcours gezet, zodat de wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht. Een magisch gezicht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen