Gouden Hoorntje naar debutant Jurre Haarhuis

Foto: Jurre Haarhuis

Gisteren vond er in Losser de strijd om het Gouden Hoorntje plaats, een wedstrijd waarin er wordt uitgemaakt wie de beste midwinterhoornblazer is bij de jeugd.

Ook de Midwinterhoornblaasgroep uit Geesteren deed dit jaar mee. Met twee jeugdteams verschenen ze in Losser. Voor het eerst was er een samenwerkingsverband met de ‘noabers’, De Esch Bloazers uit Tubbergen. Op deze manier konden beide verenigingen mee doen met deze wedstrijd.

Beide jeugdgroepen hebben zich uitstekend staande gehouden tussen de andere blazers. Er werd een respectabele negende en een gedeelde tweede plek behaald.

Debutant wint

Het individuele klassement kende een trotse winnaar, Jurre Haarhuis uit Geesteren. Hij deed voor de eerste keer mee en mocht direct met de hoofdprijs naar huis.

Het leuke in dit geval is dat zijn vader, Marthijn Haarhuis, in 1990 een van de eerste leden was van de toen opgerichte Geesterense midwinterhoornclub.  Als huidig voorman is hij dan ook zeer tevreden over de prestaties van onze jeugd en zijn zoon in het bijzonder.

Na afloop was er de reeds geplande seizoensafsluiting met alle blazers bij Herterij Twente, waar iedereen zich de stamppot lekker liet smaken. Jurre werd door iedereen geprezen en zelfs wethouder Ursula Bekhuis kwam nog even langs om hem te feliciteren met zijn overwinning.

Wat een topper! Jurre Haarhuis was de beste jeugdige midwinterhoornblazer bij de jeugd. Gisteren was Rein de Boer ook al de beste blazer op de traditionele hoorn. Geweldige kampioenen uit Gemeente Tubbergen

Geplaatst door Ursula Bekhuis-Groothuis op Zondag 6 januari 2019

Reacties