Johan Schröder tot wereldkampioen gekroond

De gemeente Tubbergen heeft er een trotse wereldkampioen bij: Johan Schröder.

Op de Mondial 2019 in Zwolle werd de Tubbergenaar tot wereldkampioen gekroond met zijn vogels. Deze en nog zo’n 25.000 andere vogels zijn dit weekend te bewonderen in de IJsselhallen.

Voor zijn gouden medaille heeft hij vier nagenoeg identieke vogeltjes mee laten doen, een zogeheten stam. Het betreffen allemaal amadine papegaaien, zijn persoonlijke favoriet. “Drie zijn broertjes van elkaar en eentje komt van een ander paar”, aldus de succesvolle fokker. “Ik heb zelf tropische vogels, daar ben ik liefhebber van. In die hoek heb je natuurlijk vele soorten. Deze vogels, de papegaai amadine, sprak mij aan om de kleur en doordat ie zo actief is. Hij is altijd in beweging en dat vind ik heel mooi.”

Schröder verklaart dat zijn overwinning niet uit de lucht is komen vallen. “Dit is een prestatie op zich, omdat het een vrij moeilijke vogel is. Ik heb maar met één soort meegedaan. Dit is een beetje mijn specialiteit.”

Ook enkele andere leden van Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken hebben een zilveren en/of bronzen medaille op dit wereldkampioenschap in de wacht gesleept.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen