Schone Zon wil heel Twente voorzien van zonnepanelen

Sebastiaan Bake
Sebastiaan Bake
Foto: Hans Bake

Na jarenlang ‘voor de baas’ te hebben gewerkt, is Sebastiaan Bake uit Tubbergen sinds september voor zichzelf begonnen onder de bedrijfsnaam Schone Zon.

Net als eerder blijft Bake “in de zonnepanelen”, maar nu dus als zelfstandig ondernemer. En da’s best even wennen, geeft hij toe, al heeft hij geen moment spijt van zijn carrièreswitch. Bij alles worden de VCA-richtlijnen als blauwdruk gehanteerd, zeker ook omdat er veelal op hoogte gewerkt wordt. “Wij doen grote daken. Wij doen kleine daken. Particulier, zakelijk. Noem het maar op. Wel richten we ons voornamelijk op particulieren.”

Het bedrijf is een gecertificeerde NEN-1010 pv-installateur. “We leveren en plaatsen de zonnepanelen. Eigenlijk van A tot en met Z. Het installeren, het advies, alles wat er maar bij komt kijken. Bewoners hebben er verder geen omkijken meer naar”, vat Bake samen. “Ook de berekeningen doen we, zeker.”

“We leggen vooral het merk Q Cells”, vertelt hij. “Maar alle panelen die er zijn, kunnen wij wel leveren. Ik heb een hele goede samenwerking met een leverancier. Daarvan krijg ik zeer scherpe prijzen.”

Elke dag levert Schone Zon één woning op, aldus de Tubbergenaar die meestal samenwerkt met een vaste inhuurkracht. “Ook weleens wat verder in het land. Maar het meeste is hier in de buurt.”

Schone Zon is gevestigd in hetzelfde pand als fitnessclub Studio Sport, aan de Haarweg in Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen