Ondernemers in het zonnetje gezet door de brandweer

Burgemeester Wilmien Haverkamp heeft woensdagmiddag gevelbordjes uitgedeeld aan autobedrijf Jol, en de firma Cletas en Dorein in Tubbergen.

Tijdens de regionale wervingscampagne wil Brandweer Twente huidige werkgevers van brandweervrijwilligers graag bedanken voor het beschikbaar stellen van vrijwilligers en overige werkgevers stimuleren dit ook te doen.

Voor 20 van de 29 kazernes in Twente zoekt de brandweer nieuwe vrijwilligers. Ook voor de brandweerkazerne in Tubbergen zoekt de organisatie mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Er zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

Kazerne in Tubbergen

Voor de kazerne in Tubbergen aan de Reutummerweg zijn we op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers. “Op dit moment zijn er 26 vrijwilligers actief in Tubbergen en er is plek voor 30. We werven nu twee personen en na de zomer nog eens twee”, aldus kazernecoördinator Brian Wissink. “Onze kazerne werd vorig jaar 157 keer gealarmeerd voor een burger in nood. We zoeken mensen die overdag in de buurt van de kazerne wonen of werken.”

Werkgevers van vrijwilligers

Dit jaar richt de campagne zich ook op Twentse werkgevers. “In diverse bedrijven rondom onze kazernes werken overdag mensen die onze nieuwe vrijwilligers kunnen zijn. Vaak zijn werkgevers zich hier niet van bewust. Een opgeleide brandweervrijwilliger kan zeker toegevoegde waarde hebben voor een bedrijf”, aldus Karin Groenewegen, teamleider bij de brandweer. “Zo hebben zij geen BHV-cursus meer nodig, omdat zij via de brandweer een geldig certificaat ontvangen. Om werkgevers daarvan bewust te maken en de huidige werkgevers van vrijwilligers te bedanken, overhandigt de brandweer dit jaar drie bedrijven. Het werkgeversbordje kan aan de gevel van het bedrijf, zo is voor iedereen te zien dat de ondernemer maatschappelijk betrokken is.”

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart via www.brandweertwente.nl/werkenbij. De brandweervrijwilliger volgt een vakopleiding en oefent wekelijks tegen een vergoeding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen