Oma Snijders toegetreden tot hofhouding de Pin’n

Foto: Pin'n

Dinsdag brachten prins Arjan en adjudant Jasper samen met hofdame Lisa een bezoekje aan de 90-jarige Riek Snijders-Wesselink.

Ze werd opgenomen in de hofhouding van de hoogheden en kreeg hierbij een onderscheiding omgehangen. Maar voordat het zover was, kregen de carnavalisten een rondleiding door haar woning, waarbij een terugblik naar vroeger natuurlijk niet ontbrak. Onder het genot van diverse versnaperingen werden herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. Ook hond Messi had een leuke avond, want de hondenkoekjes in de jaszak van adjudant Jasper waren snel ontdekt. Hij heeft er een vriend voor het leven bij.

Snijders-Wesselink werd geboren in Langeveen en groeide op in een groot gezin. In 1948 kwam ze samen met haar ouders naar Reutum. Hier heeft zij in 1958 samen met Herman een huis gebouwd aan de Brinkstraat, waarna een jaar later hun huwelijk voltrokken werd. Samen kregen ze drie kinderen.

Carnaval heeft altijd een rol in haar leven gespeeld. Herman, die in 1990 overleed, was namelijk een groot liefhebber van het jaarlijkse feest en genoot altijd met volle teugen van de optocht.

Reacties