‘Woning van burgemeester moet worden onteigend en gesaneerd’

Helaas voor de desbetreffende bewoners, maar toevallig zal één specifiek huis in het buitengebied van Vasse moeten wijken voor de uitbreidingsplannen naar Duitsland en een directe aansluiting met de rijksweg A1.

Dit belangwekkende en uiterst ‘serieuze’ agendapunt zorgde vanmorgen, tijdens de inmiddels traditionele collegevergadering die voorgezeten werd door sleutelprins Ronny en zijn adjudant Clemens, voor heel wat hilariteit. De bedoelde woning is natuurlijk van de burgemeester, die zelf ook smakelijk moest lachen om dit ludieke gespreksonderwerp.

Daarnaast kwamen nog diverse andere punten aan de orde, alsmede ‘ingekomen flauwekul’ en ‘rondgenaffel’. Zo dient wat de hoogheden betreft sportpark ’t Lankamp, thuishonk van SV Vasse, omgebouwd te worden in een Spekscheeters work-out-center. Niet alleen voor carnavalslieden die komend zomer weer helemaal fit willen zijn, maar ook om de jeugdvoetballers te beschermen tegen landbouwverkeer op het – volgens clubvoorzitter Walter Kemna – “levensgevaarlijke beerpad”.

Diezelfde carnavalist bracht in dat het gemeentehuis wellicht wel als supportershome voor de SVGT, bestaande uit trouwe supporters van FC Twente, zou kunnen dienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen