“Een kort gebed òf een lange metworst?”

De speciale carnavalsviering van de Turftrappers uit Langeveen is goed in de smaak gevallen.

Voor de gelegenheid was zondag de Pancratiuskerk kleurrijk versierd met ballonnen en serpentines. Ook een groot aantal kinderen kwam in carnavalskleding op de viering af. Samen met prins Paul, adjudant Herman, jeugdhoogheden Thijmen en Milan, de raad van elf, dansmariekes en een groot aantal oud-hoogheden zorgden ze voor veel vrolijkheid in de kerk.

Gek

Diaken Huitink ging voor tijdens deze carnavalsviering, op carnavalsklompen en met een rode toeterneus bij de hand. Hij ging met de carnavalisten in gesprek over carnaval, het feest van elkaar de gek aansteken.

Bij de Top 2000 in Albergen had prins Paul de kerkdienaar gezegd dat hij hield van een kort gebed en een lange metworst. Die stelde hem ditmaal echter voor de keuze, terwijl hij een lange metworst van slagerij Hulshof voor de dag haalde: “Een kort gebed òf een lange metworst?”

Dat werd natuurlijk de lange metworst, die bij de uitgang verdeeld werden onder de kerkgangers.

Samen vieren

Maar het carnavalsfeest is niet alleen elkaar de gek aansteken. Carnaval is ook saamhorigheid, verbondenheid en samen vieren. Dat lieten ook de kinderen zien die achter de schermen samen een slinger van vlaggetjes hadden gemaakt. Ook knutselden ze ‘carnavalsmutsen’ waarmee ze enthousiast een polonaise door de kerk liepen, samen met diaken, hoogheden en hofdames.

Het muzikale geweld kwam tijdens de carnavalsviering van dweilorkest Loat Goan en themakoor Courage.

‪Vanmorgen genoten van een práchtige carnavalsmis m.m.v. Diaken Huitink van H. Pancratius parochie, onze…

Geplaatst door Carnavalsvereniging De Turftrappers op Zondag 17 februari 2019

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen