Overijsselse subsidie voor Glasrijk en Jumping Schröder

Foto: Jumping Schröder Tubbergen

De provincie Overijssel heeft besloten 10.000 euro toe te kennen aan zowel kunstmanifestatie Glasrijk als hippisch evenement Jumping Schröder.

Beide organisatie hadden een subsidieaanvraag ingediend voor kleinere evenementen en krijgen net als 19 andere sport- of cultuurevenementen een bijdrage.

Steuntje in de rug

“Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen”, aldus gedeputeerde Eddy van Hijum. Daarnaast bieden we ook kleinere onderscheidende evenementen graag de mogelijkheid om iets moois neer te zetten. We hebben de afgelopen jaren op deze manier 32 heel verschillende kleinere evenementen ondersteund; van de autorace van de Hellendoornrally tot de kamermuziek van het Stiftfestival en van het Jeugdcorso in Sint Jansklooster tot de Landgoed Twente Marathon. Vele duizenden Overijsselaars en bezoekers hebben hiervan genoten. Professionals en vrijwilligers werken hard aan deze prachtige evenementen. Die geven we als provincie graag een steuntje in de rug.”

Punten scoren

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche.

De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

Reacties

article
66134
De provincie Overijssel heeft besloten 10.000 euro toe te kennen aan zowel kunstmanifestatie Glasrijk als
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20190220/overijsselse-subsidie-voor-glasrijk-en-jumping-schroder/
2019-02-20T12:44:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/05/22181647/Jumping-Schroder-Tubbergen-drone-4.jpg
Nieuws