Advies: Nieuwe basisschool van Geesteren op huidige locatie bouwen

Foto: Mark Mensink

Uit onderzoek is gebleken dat de nieuwbouw van de huidige Aloysiusschool in Geesteren niet naar een andere plek hoeft te verhuizen.

Dat werd vanavond, tijdens een bijeenkomst bij Kottink, onthuld. Voorafgaand aan de presentatie van deze locatiestudie nam schooldirecteur Gerard van der Kuil het woord. “Het is belangrijk dat het gebouw voldoet aan wat we van het onderwijs verwachten. De locatie is dan wat minder belangrijk.”

Krijno van Vught, van het onderzoeksbureau M3V, gaf vervolgens aan dat het schoolgebouw nu technisch en functioneel verouderd is. Hierdoor zijn er onder meer onderhoudsproblemen. Volgens hem is er daarom een tweelaagse nieuwbouw van circa 2.000 vierkante meter nodig, met aanvullende ruimte voor parkeren en een pauzeruimte.

Er is bij het locatieonderzoek vooral gekeken naar de rand en kern van Geesteren, alleen ten westen van de kerk. “Dus niet naar de CSI-locatie, om het zo maar te noemen”, aldus Van Vught. Het zijn locaties bij de huidige school en in de buurt van de sportaccommodaties. Toch scoorde de huidige locatie het hoogst in de vergelijking. “Er zitten ook wat nadelen aan deze locatie. Dat is toch de afstand naar de sport.” Ook is er tijdelijke huisvesting nodig, mits voor dit scenario gekozen wordt.

Het gemeentebestuur is nu aan zet. In maart zal de gemeenteraad een besluit moeten nemen. Naar verwachting wordt het nieuwe pand in het schooljaar 2021-2022 opgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen