DKW wint ook in Geesteren

Foto: Papsleef’n

De weergoden waren de Papsleef’n goed gezind en de straten van Geesteren waren zondag opnieuw het domein van vele carnavalsvierders.

Duizenden bezoekers stroomden toe om de jaarlijkse optocht bij te wonen. Onder toeziend oog van hoogheden prins Paul II en adjudant Bart brachten mooie praalwagens, creatieve kostuums en originele éénlingen een geweldig carnavalsfeest in het Papsleef’ndorp.

En net als eerdere jaren is er weer volop gestreden om de hoofdprijs, de felbegeerde Papsleef’n bokaal. Dit jaar gaat de hoogste eer naar DKW uit Vasse.

Het aantal aanmeldingen was dit jaar gelijk aan eerdere jaren. In totaal waren 44 grote en kleine wagens bewonderen, net als de eenlingen en prinsenwagens die ook in grote getale aanwezig waren. De Venfluiters, carnavalsvereniging Mander, De Smoezen, Kroegtijgers, het Peleton en Reutermeteut trokken met honderden door de straten.

Ook waren er weer geweldige acts tijdens de optocht. Zo werd bij DKW uit Vasse een auto uit de brand geholpen en trokken WirWar als 11jes door de straten.

Net als vorig jaar streden de grote wagens om de felbegeerde wisselbokaal. Vorig jaar kwam deze in handen van de Kroegtijgers. Twee weken geleden is de bokaal weer teruggekomen in het Papsleef’ndorp, klaar om weer een jaar uit logeren te gaan. De eer gaat dit jaar naar de carnavalisten van de Denekamperweg (DKW) uit Vasse.

Uitslagen

Grote wagens:

  1. DKW Vasse
  2. CV Mander
  3. De Kroegtijgers

Kleine wagens:

  1. De Dwarskiekers
  2. De Jökkers
  3. CV Ketel

Loopgroepen:

  1. De Wietkiekers
  2. WirWar
  3. De Bergkiekers

Een- tot en met zeslingen:

  1. Kanjers van goud
  2. Bells Angels
  3. Wie wil er met ons spelen?

Fietsen/karretjes/loopgroepjes basisschool:

  1. Hippies op de Skippie
  2. Militairen in de dop
  3. Groep 8 breit er een eind aan

Geinprijs: Met deze 2 hamers komt d’r gen liem an te pas

Aanmoedigingsprijzen:

  1. Scheiden is geen zak aan
  2. Ik heb rode hond en ik heb suiker
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen