Spalink voortaan ‘buitenresidentie’ van de Turftrappers én Papsleef’n

Jarenlang troffen de carnavalsverenigingen Papsleef’n en Turftrappers elkaar bij café Steggink in Geesteren.

Door de sluiting van deze horecagelegenheid op 1 januari vorig jaar moesten beide carnavalsverenigingen op zoek naar een nieuwe ‘buitenresidentie’. Deze locatie werd onlangs gevonden in zalencentrum Spalink, gelegen aan de Koelenbeekweg in Geesteren.

Opening buitenresidentie

Het idee kwam van prins Paul II van de Papsleef’n. Tijdens de fotodag met de gemeentelijke hoogheden begin januari legde hij zijn idee voor aan de Turftrappers. Ook die waren meteen enthousiast. Zalencentrum Spalink is immers een van de supersponsors van de vereniging.

Een residentiebord was snel gemaakt en zo kon Spalink officieel geopend worden als nieuwe buitenresidentie van de Papsleef’n én de Turftrappers.

Alternatieve ‘dweildinsdag’

Beide verenigingen kwamen voor het eerst samen in de buitenresidentie op de dinsdag na Rosenmontag, als veel carnavalsvereniging gaan dweilen.

Met een opkomst van zo’n honderd personen was het een gezellige middag in een ongedwongen sfeer. Lekker napraten en verhalen uitwisselen over het afgelopen carnavalsseizoen, onder het genot van een drankje en een lekker buffet. Leon Oosterik, president van de Papsleef’n: “Het is mooi dat we Spalink met deze twee verenigingen kunnen betrekken in het carnavalsgebeuren. En ook onze band met de Turftrappers, die altijd al goed is geweest, wordt met dit soort samenkomsten nog sterker.” President Thijs Oude Steenhof van de Turftrappers sloot zich hier volledig bij aan: “Deze dinsdag kan uitermate geslaagd genoemd worden en zal volgend jaar zeker voor een herhaling gaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen