Anouk’s sponsorbingo voor het goede doel is een doorslaand succes

Met zeker tachtig deelnemers, bovenal vrouwen van alle leeftijden, was de sponsorbingo die Anouk Rikmanspoel uit Tubbergen organiseerde voor een goed doel in Tanzania een doorslaand succes.

Zesenvijftig, drieëndertig, tweeënveertig. De getallen vlogen donderdagavond in hoog tempo door de ruimte. Totdat iemand hard “BINGO!” door de zaal van Tante Sien riep. En hoezeer showmaster Judith Heijink ook hoopte op een valse bingo, waardoor diegene voor straf een liedje zou moeten zingen, niemand maakte die fout.

De dames (en een paar heren) konden badpakken en bikini’s, een drone, krentenwegges, bordspelletjes en andere prijzen winnen – alles beschikbaar gesteld door lokale ondernemers.

Kans om te sporten

Ondersteund door familie en vriendinnen, liep organisator Anouk zich tijdens ‘haar’ evenement het vuur uit de sloffen om alles tot in de puntjes te regelen. Over het hoge aantal bingodeelnemers was ze zeer te spreken. “Dit had ik nooit verwacht, maar ik ben er erg blij mee.”

De 20-jarige Tubbergse gaat twee maanden naar het Afrikaanse land om kansarme kinderen die er in armoede leven kennis te laten maken met sport. “Een gymles is voor de kinderen daar niet zo vanzelfsprekend als dat hier in Nederland is. Ik vind dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Mijn doel is dan ook om dit over te over brengen op de school en dat ze hier wat mee kunnen doen als ik weer weg ben.”

De avond bracht 1000 euro in het laatje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen