Volle agenda voor Vassenaren: van bomenkap tot ‘klimaatproof’

Foto: Harold Droste

Tijdens de afgelopen jaarvergadering van de dorpsraad van Vasse passeerden verschillende afgesloten en nog lopende projecten de revue.

De voorzitter vertelde in het jaaroverzicht waar de raad zoal mee bezig is geweest. Hij zei dat er veel tijd is gestoken in het Maatschappelijk Akkoord Tubbergen en Mijn Dorp 2030. Maar dat is niet het enige. Ook de verkeerssituaties in het dorp, de inrichting van de openbare ruimten, de NAM, de monitoring van de teerkuil, de bomenkap in het kader
van Natura 2000 en het beheer van het trapveldje vroegen de nodige aandacht.

Bestuurswisseling

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van voorzitter Rob Wenneger en bestuurslid Jenita Hulst. Zij zijn bedankt voor hun grote inzet. Het voorzitterschap wordt overgenomen door Theo Lansink.

De nieuwe voorzitter ging verder met een korte presentatie van alle gerealiseerde en lopende zaken van Mijn Dorp 2030.

Bouwen en wonen

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom het Balkon. Het complex is aangekocht door aannemer Scholte op Reimer uit Vasse om hier appartementen voor verschillende doelgroepen te gaan realiseren. De ontwikkelaar zal zo gauw er meer duidelijkheid is een informatieavond organiseren.

Tevens kon de kernwethouder melden dat er deze week ook een strategische grondaankoop zal plaats vinden door de gemeente voor toekomstige woningbouw.

Toerisme

De werkgroep toerisme kan veel ideeën realiseren omdat er een grote subsidie van de provincie toegekend is. Dagmar Boerigter gaf vanuit zijn rol als projectleider hierover een korte toelichting.

Toerisme is belangrijk voor Vasse. Omgekeerd is Vasse ook belangrijk voor het toerisme in de gemeente, want 50% van de overnachtingen in de gemeente vinden er plaats. Er komen o.a. bloembakken aan de lantaarnpalen, een nieuw logo en een promotiefilm over het dorp.

Ook wordt gewerkt aan een wandelroute. Voor deze route, langs bijzondere of historische plekken met mooie verhalen, is de werkgroep nog op zoek naar ideeën en suggesties.

Toekomstbestendig

De werkgroep landbouw werkt aan twee projecten: het project erfafspoeling en het project Vasse klimaatproef. Beide projecten zijn er op gericht de plaatselijke agrarische bedrijven te versterken voor de toekomst.

Bjorn Egberts presenteerde de plannen van SV Vasse voor een toekomstbestendige voetbalclub. Er is binnen de vereniging goed nagedacht over het duurzaam maken en betaalbaar houden van het complex. Door de velden te verplaatsen en deze te voorzien van drainage en sproei-installaties kunnen ze langer en beter bespeelbaar
gehouden worden. Ook over de logistiek is nagedacht en gaat er voldoende parkeergelegenheid komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen