Verhuizen op de TMZ-manier: feestje met bewoners, vrijwilligers en medewerkers

Met een spontane polonaise werd woensdagmiddag de verhuizing van 33 soms zeer kwetsbare ouderen naar de nieuwe TMZ-vestiging Meulenhof in Tubbergen feestelijk afgerond.

Verveling was er voor de bewoners op deze dag echt niet bij. Na het ontbijt vertrok een behoorlijk grote groep, ook bestaande uit medewerkers en vrijwilligers, naar de kantine van het naastgelegen TVC’28. Ze kregen er een programma vol entertainment, een buffet en later op de middag nog een broodje voorgeschoteld. “Wij zijn erg blij met de medewerking van de voetbalclub en van kinderdagverblijf De Kinderkroon die daar op dat moment ook gewoon kinderen in huis heeft”, vertelt Chantal Groothuis van de voorbereidende werkgroep. “Het was geen enkel probleem dat wij erbij komen. Wij kennen elkaar goed en hebben regelmatig kinderen in de Meulenhof op bezoek.”

Afgeronde verhuizing

Tegelijkertijd liep pakweg honderd meter verderop, in het nieuwe gebouw, iedereen zowaar nóg harder het vuur uit de sloffen. Hier werd tot het uiterste gegaan om alles op tijd en pico bello in orde te maken. Dit was niets minder dan een megaklus, beschrijft leidinggevende Esther Hindriksen. Ze is trots op iedereen die hier z’n steentje aan heeft bijgedragen. “Het liep vandaag echt zo gesmeerd… Als je niet beter wist, leek ‘t er wel op of we dit elke dag doen. Volgens mij kon het niet beter”, blikt ze terug.

Ook over het dertigtal van vooral tachtigers en negentigers dat verhuisd werd, heeft ze niets dan lof. “Het is natuurlijk een hele happening voor ze. Beladen en een beetje spannend. Dat hebben we zoveel mogelijk binnen de perken proberen te houden. Ik denk dat dit aardig gelukt is, gezien alle blije gezichten.”

Eén van die tevreden huurders, Riekie Bruil (81), benadrukte dat haar nieuwe woning van alle gemakken voorzien is en heel goed bevalt. “Heel luxe”, benadrukt ze. “En alles is ingericht met m’n eigen spullen. Heel fijn is dat. Kijk, zelfs mijn klok uit Oost-Berlijn hangt aan de muur.”

Medio 2020 vindt er nog een open dag plaats in de Meulenhof voor het publiek als het gehele gebouw klaar is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen