Plattelandspareltjes vervat in toeristische folder

In bierbrouwerij Huttenkloas te Albergen werd woensdag de eerste uitgave van de toeristische folder ‘Voel, ruik, proef, hoor & zie Twente vanuit het hart’ aangeboden aan Marleen Hermsen van Stichting Toeristisch Glinsterend Tubbergen.

Inmiddels 5 jaar geleden namen twee enthousiaste ondernemers het initiatief voor de toeristische folder Rond ’n Pook om geïnteresseerden te laten ervaren hoe mooi het buitengebied van Albergen is. Nu, na vele verzoeken van zowel ondernemers als toeristische plekken, heeft Odette Kuipers het initiatief genomen om hier een vervolg aan te geven. Zij heeft ook de vorige uitgave vormgegeven en is de eigenaar van een reclamebureau, Odet Reclame geheten.

De zintuigen prikkelen

Een folder waarbij de zintuigen van de lezer worden geprikkeld tot het maken van mooie uitstapjes in het buitengebied van het hart van Twente. Dat was het uitgangspunt voor deze moderne uitgave. Toeristische plekken als de Pook/Gravenallee, Kroezeboom en Herinckhave in Fleringen, diverse molens, het Openluchttheater Hertme, Het Stift in Weerselo, landgoed Weleveld en het Kloosterpad in Zenderen, allemaal Twentse plekjes die in deze toeristische uitgave zeker niet mochten ontbreken. “Wat was het fantastisch om met een gevarieerde groep van 18 gedreven, passievolle ondernemers samen te werken. Ieder met zijn eigen verhaal, inspirerend! Hierdoor hebben we samen deze mooie uitgave kunnen realiseren”, vertelt Odette enthousiast.

In een oplage van 5.000 stuks worden de folders selectief verspreid op ruim 100 toeristische plekken en bij openbare gelegenheden in Twente.

Deelnemers

Deelnemende ondernemers aan deze uitgave zijn: Erve Broam, Huttenkloas, ’t Hedevelds Bio Ei/museumboerderij Erve Daggel, Workshop-boerderij Kampboer, paardenmelkerij Sand, Wellnessboerderij ‘t Bellinckhofje, Bed & Breakfast de Boerderij, Wild Bijzonder Vissen, ’t Vossenveen, theehuis de Karmeliet, recreatiepark ’n Kaps, Tuincentrum Heerdink, Het Groot Twentsch Maisdoolhof/De Twentsche Bloemenpluktuin, café-restaurant Fraans Marie, landhotel ’t Elshuys, pensionstal Erve Vleerboer, de Weerselose Markt en melktap Weleveld.

De folder is ook digitaal in te zien. Wie deze graag in handen wil houden of aan een volgende editie wenst deel te deelnemen, kan een verzoek hiertoe mailen naar [email protected].

Reacties