Nieuwe vertrouwenscontactpersonen door NOC*NSF opgeleid

Foto: SWTD

Tijdens twee trainingsavonden zijn vertrouwenscontactpersonen van meerdere sportverenigingen in Tubbergen door een docent van Academie voor Sportkader van het NOC*NSF geschoold voor hun taak.

De deelnemers namen donderdag 6 juni 2019 hun certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader in ontvangst.

Vertrouwenscontactpersonen

De laatste jaren zijn er binnen de sport, in de omgang tussen mensen, een aantal grensoverschrijdende zaken aan het licht gekomen en dit was aanleiding tot landelijk nieuwe inzichten en de wens om binnen iedere sportvereniging een vertrouwenscontactpersoon (VCP) te hebben. De gemeente stimuleert verenigingen in de gemeente Tubbergen hier gehoor aan te geven en heeft Wij in de Buurt gevraagd de benodigde ondersteuning en organisatie op zich te nemen.

Cursus

Tijdens twee avondbijeenkomsten werd de nodige theorie doorgenomen en geoefend met praktische gesprekstechnieken. Met deze cursus hebben de nieuwe vertrouwenscontactpersonen de juiste bagage om hun vrijwilligerswerk binnen verenigingen goed te kunnen doen.

Mogelijk vervolg

Het is mogelijk de cursus bij voldoende deelname vaker te organiseren. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Kristel Trimbos van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, partner van Wij in de Buurt (telefonisch 06-42790907 of per mail via¬†[email protected]).

'

Reacties

article
68735
Tijdens twee trainingsavonden zijn vertrouwenscontactpersonen van meerdere sportverenigingen in Tubbergen door een docent van Academie
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20190612/nieuwe-vertrouwenscontactpersonen-door-noc-nsf-opgeleid/
2019-06-12T14:53:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/06/12144831/IMG_3028.jpg
Nieuws