Fruitige traktatie voor cliënten voedselbank

Foto: Mark Mensink

De Manderveense Aardbei heeft het initiatief genomen om twintig tegoedbonnen beschikbaar te stellen aan mensen die op Voedselbank Tubbergen zijn aangewezen.

Eén bon geeft recht op gratis koffie/thee of fris voor vier personen en een pond aardbeien per persoon. Deze aardbeien plukken de mensen zelf, mits dit dan mogelijk is. Hiervoor moet men eerst even contact opnemen met het fruitbedrijf in Manderveen. Eigenaar Hardrik Hindriksen overhandigde de cheques, tezamen met medewerkster Manon Gritter uit Geesteren, vanmorgen aan coördinator armoedepreventie Mariska Jogems.

Vrijdag 28 juni worden de tegoedbonnen uitgegeven. “Met name gezinnen die bij de voedselbank komen zijn hier erg blij mee. Het is een leuk uitje én lekker vers fruit”, aldus Jogems.

Voedselbank Tubbergen

De Tubbergse voedselbank maakt onderdeel uit van de Almelose vestiging en werd in mei 2017 opgericht. Wekelijks worden op vrijdagmiddag pakketten met vlees, brood, verse groenten, fruit, en houdbare levensmiddelen verstrekt aan de Newtonstraat in Tubbergen.

Voedselbank Tubbergen draait volledig op vrijwilligers.

Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn de volgende normen van toepassing: per huishouden geldt er een basisbedrag van 135 euro per maand, dat na aftrek van alle vaste lasten overblijft. Daarnaast komt er per persoon 90 euro per maand aan leefgeld bij. Bijvoorbeeld een alleenstaande ouder met één kind mag 315 euro per maand aan leefgeld overhouden om voor een voedselpakket in aanmerking te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen