Vliegerfeest Twente internationaler dan ooit

Dit jaar heeft de organisatie van het Vliegerfeest Twente vliegeraars uit binnen- en buitenland uitgenodigd om er nog een groter en kleurrijker spektakel van te maken dan voorgaande edities.

De deelnemers komen ditmaal uit Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Italië. Zij nemen voor het weekend van 29 en 30 juni indrukwekkende creaties van allerlei groottes mee. Grote haaien, krokodillen, vissen van meer dan 25 meter zijn hiervan enkele voorbeelden. Deze zijn in de lucht, maar ook op de grond te aanschouwen op het terrein bij zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg te Geesteren.

Ontdekkingstocht

Kinderen kunnen in de informatietent bij de ingang gratis een vragenlijst ophalen en meedoen aan de speurtocht. Op de lijst staan vragen over de vliegers en het vliegerfeest en de antwoorden zijn te vinden bij de genummerde bordjes op het vliegerterrein. De vragen gaan over welke cultuur er achter een vlieger zit, maar ook vragen die direct met de vliegeraars te maken hebben. Elke deelnemer maakt kans een vlieger te winnen.

Vliegerschool

Veel kinderen krijgen of kopen een bestuurbare vlieger om er dan achter te komen dat het niet eenvoudig is om hier mee te vliegeren. Tijdens het Vliegerfeest Twente is het mogelijk om onder begeleiding van een professionele instructeur goed en veilig leren om te gaan met een bestuurbare vlieger.

Lichtroute

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma. Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan maar nieuw is de lichtroute. Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden