Sociaal Vasse breidt uit naar de rest van Twente

De deelnemende ondernemers
Foto: Sociaal Vasse

In 2017 is door verschillende Vassenaren een pilot opgezet, Sociaal Vasse genaamd.

Diverse ondernemers en inwoners van het dorp droegen in natura bij aan een vrijwel geheel verzorgd reisje voor gezinnen die door omstandigheden hiervoor onvoldoende geld hebben.

“Die pilot was een groot succes: het gastgezin was zeer tevreden en de kinderen hebben er tot op heden leuke vakantievriendjes aan overgehouden. Ook vanuit de inwoners en ondernemers kwamen veel positieve reacties. Daarom is het project verspreid over meerdere locaties. Samen met enkele betrokkenen bij de coöperatie Zorgondernemers Twente kunnen we dit jaar vijf gezinnen blij maken met een welverdiende vakantie op verschillende locaties in Twente”, vertelt coördinator Daphne Voorhuis. De vakanties zullen plaatsvinden in Oldenzaal, Rossum, Almelo, Haaksbergen en Vasse/Tubbergen.

Cadeaubonnen

Om de anonimiteit van de vakantiegangers zoveel mogelijk te waarborgen wordt voornamelijk met cadeaubonnen gewerkt, bijvoorbeeld: een lunch- of dinerbon, ijsbon, vrijkaartjes voor zwembad, bioscoop of speeltuin. Financiële sponsoring is eveneens zeer welkom, vanwege een nodige tegemoetkoming in de verblijfskosten/overnachtingen van de vakantiegezinnen.

Meer informatie?

Voor nadere informatie over het project of als iemand graag een steentje wil bijdragen aan (één van de locaties van) Sociaal Twente is Voorhuis het aanspreekpunt.

Het is tevens mogelijk ‘Vriend van Sociaal Twente’ te worden door een jaarlijkse of eenmalige financiële bijdrage te leveren. De aanmeldformulieren hiervoor zijn op te vragen via het mailadres [email protected].

'

Reacties

article
68953
In 2017 is door verschillende Vassenaren een pilot opgezet, Sociaal Vasse genaamd. Diverse ondernemers en
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20190625/sociaal-vasse-breidt-uit-naar-de-rest-van-twente/
2019-06-25T14:20:54+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/06/10212844/foto-deelnemende-ondernemers-pilot-Sociaal-Vasse.jpg
Nieuws