Grote wens agent Miriam in vervulling, voordat ze na 40 dienstjaren afzwaait

Martijn en Miriam van Lubek
Foto: Politie

Een paar weken voordat ze het uniform voor de laatste keer uittrekt en haar beroep als politievrouw definitief vaarwel zegt, heeft Miriam van Lubek (60) samen met haar zoon Martijn een surveillancedienst gedraaid.

Martijn van Lubek is een aantal jaren geleden in de voetsporen van zijn ouders getreden, want ook Miriam’s man Bertus (63) was tot voor kort agent. “Hij is per 1 oktober met pensioen”, verduidelijkt ze. “En binnenkort is het mijn beurt. Dan is het gewoon genoeg geweest, na meer dan 40 jaren. Tijd voor wat anders. Vroegpensioen heet het – meen ik.”

Een droom die uitkomt, noemt de ‘bijna-pensionada’ haar dagje met zoonlief als directe collega. “Hij zit in een ander team en daarom kon dat niet. Maar ik heb altijd gezegd: voordat ik afzwaai, wil ik een keertje met hem samen een dienst doen. Dat was dus vandaag. Leuk, heel leuk. Vanmorgen was ook de allerlaatste keer in Geesteren, bij De Aanleg. Dan moet je natuurlijk even trakteren. Daar was het afscheid van de thuiszorg, want die houden kantoor naast het mijne. Dat soort dingen. Een heel rustige dag. Zul je net zien…”

Samen met haar echtgenoot gaat Miriam binnenkort een poosje ‘niksen’. “Wij houden van wandelen en op vakantie gaan. Dat soort dingen allemaal. En ach ja, we zien wel wat er verder op ons pad komt. Vrijwilligerswerk zullen we altijd blijven doen, maar nu even helemaal niets.”

Terugkijkend met een lach: “Ik was 17 jaar toen ik naar de politieschool ging, in Apeldoorn. Kun je nagaan.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden