Doneren met hart voor dieren

Eva Peters en Lia Altink met Sepp
Foto: Mark Mensink

Met als gedachte om mensen die het financieel niet breed hebben een beetje voort te helpen met hun huisdieren, is Dierenartspraktijk Geesteren-Almelo het project Doneer voor een dier gestart.

“Als je bepaalde uitgaven niet kunt doen, wordt er veelal gedacht dat je dan gewoon geen huisdier moet nemen. Maar vaak waren deze dieren al in het bezit voor de financiële problemen kwamen”, weet paraveterinair Lia Altink. “Daarnaast weten dierenliefhebbers maar al te goed hoe fijn het is om een huisdier te hebben en de verzorgen. Je hond of kat een lid van het gezin en die doe je niet weg omdat je het financieel gezien moeilijk hebt gekregen.”

Eerste donaties

Eva Peters (19) uit Epse, tot voor kort stagiaire van dezelfde dierenartspraktijk en in het bezit van twee honden, is één van de eerste donateurs die een ontwormingsmiddel voor de eigen dieren heeft gekocht en daarbij tegelijkertijd een ander blij konden maken. “Tijdens mijn stage kwamen er toch wel geregeld baasjes over de vloer die aangaven moeite te hebben met het aanschaffen van bepaalde geneesmiddelen. Dan vroegen ze bijvoorbeeld of een gespreide betaling, dus in termijnen, ook mogelijk was.”

Zij doneerde twee wormkuren voor honden en eentje voor een kat, wat in totaal ongeveer 15 euro kostte. “Dat heb ik er graag voor over. Ik studeer nog, maar werk ook meerdere keren per week en kan dit beetje geld wel missen.”

Hoe werkt het?

“Kom je bij ons in de praktijk, dan kan je een wormkuur kopen voor een ander. Deze wordt door ons bewaard. Op het moment dat er iemand komt die deze wormkuur goed kan gebruiken en dit zelf niet kan betalen, mag er om een gedoneerde wormkuur gevraagd worden. Het gaat op basis van goed vertrouwen”, benadrukt Altink. “Een wormkuur voor een kleine hond of kat kost 3,40 euro en voor een grote hond 6,45 euro.”

Op www.dierenartspraktijkgeesteren.nl/doneren-voor-dieren staat meer info, voorwaarden en de link naar een doneerpagina.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden