Kerkkoor bereidt zich voor op Weihnachtsoratorium

Foto: Pancratiuskoor Tubbergen

Het kerkkoor van de Pancratiusbasiliek in Tubbergen bereidt zich voor op een bijzonder optreden.

Het koor is een van de drie kerkkoren uit Twente dat een bijdrage levert aan het Weihnachtsoratorium van componist Johann Sebastian Bach, op initiatief van de Stichting Twentse Matthäus Passion.

De uitvoering wordt verzorgd door Phion (het voormalige Orkest van het Oosten) en Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok. De solisten zijn Siri Thornhill (sopraan), Esther Kuiper (alt), Andreas Karasiak (evangelist) en tenor en Maarten Koningsberger (bas).

Het concert is op donderdag 19 december aanstaande in de basiliek van Oldenzaal.

Naast het St. Pancratius Basiliekkoor uit Tubbergen werken mee het Oldenzaals basiliekkoor en In Between, het gemengde koor van de Petrus en Paulus kerk in Goor. De drie kerkkoren zullen op een aantal onderdelen meezingen met het vaste koor Consensus Vocalis.

Het zogenaamde Weihnachtsoratorium bestaat uit zes afzonderlijke, maar inhoudelijk verbonden werken, soms aangeduid als cantates. Bach schreef het oorspronkelijk voor de periode van Kerstmis 1734 tot en met Driekoningen 1735. De teksten zijn ontleend aan de evangeliën volgens Lucas en Matthäus.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen