Breuk riool Fleringen en Reutum snel gerepareerd

Aan de Paalmaatsdijk bij Weerselo is maandagochtend een persleiding kapotgegaan.

Daarbij was een kleine hoeveelheid afvalwater in de Middensloot gestroomd. Om verdere vervuiling te voorkomen en de breuk te kunnen repareren, werd de afvoer van het rioolwater uit de kernen Fleringen, Reutum, Weerselo en Rossum stilgezet. De breuk zat op een moeilijke plek en daarom moest eerst een deel van de beek worden drooggelegd.

Het rioolsysteem ter plaatste heeft een buffercapaciteit van ongeveer 24 uur bij droog weer, daarna kan er overstort van het riool optreden. Daarom is er hard doorgewerkt om de reparatie op tijd klaar te hebben. De medewerkers van aannemer Van Gelder uit Hardenberg, loonbedrijf Oude Lashof uit Rossum, aannemer Gerwers uit Tilligte en transportbedrijf Kuper uit Klazienaveen hebben gedurende de nacht gezamenlijk een grote inspanning geleverd om met het waterschap dit karwei op tijd te klaren.

Dinsdagochtend om half negen was de leiding dicht en kon er weer druk op het systeem gezet worden. Om er voor te zorgen dat het talud op de plek van de reparatie zich weer kan herstellen, blijft de Middensloot afgedamd tot vrijdag 3 januari. Ook de opgebouwde bronbemaling blijft tot die tijd actief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen