Papsleef’n winnen dubbel op dansmariekeconcours Fleringen

Onder toeziend oog van bijna 2.000 toeschouwers streden 24 groepen dansmariekes op het jaarlijks door carnavalsgenootschap de Kroesmennekes georganiseerde dansmariekeconcours.

Zoals ieder jaar waren de senioren en junioren dansmariekes van de Papsleef’n ook aanwezig, en dit jaar met een heel bijzonder resultaat. Want zowel de senioren als de junioren gingen er met de eerste prijs vandoor.

Junioren

Sinds 2016 strijden de junioren van de Papsleef’n mee om de prijzen op het dansmarieke concours. Vorig jaar vielen ze net buiten de prijzen maar dit jaar hadden de meiden maar één doel, namelijk de eerste prijs meenemen richting het Papsleef’ndorp. Onder leiding van Diane Kuiphuis en Romy Klaassen, en met ondersteuning van Indy Letteboer, werd er vanaf september keihard gewerkt om alle details tot in de puntjes uit te werken.

Met het thema Girl Power wisten de meiden een geweldige performance neer te zetten. Na een aantal uren in spanning te moeten wachten op de uitslag kwamen de verlossende woorden: junioren Papsleef’n nummer 1.

Senioren

De senioren van CV de Papsleef’n zijn al jaren een begrip tijdens het dansmariekeconcours. Ieder jaar staat deze groep garant voor een plek op het podium. Vorig jaar moesten de meiden, die na twee keer op rij eerste te zijn geworden, genoegen nemen met de tweede plek. Maar de vaste groep die de resultaten de afgelopen jaren wist te behalen kende dit jaar een aantal wisselingen. Zo stopten er drie meiden en kwamen er vier nieuwe meiden voor terug, waarvan twee vanuit de junioren.

Onder leiding van Carien Masselink en Marielle Oude Wesselink werd er vanaf september dan ook keihard gewerkt om met de nieuwe samenstelling wederom een top resultaat neer te kunnen zetten. Met het thema Aliens hadden de meiden een uniek thema in handen dat door de geweldige outfits en grime zorgde voor een spektakel op het podium. En al het harde werken werd beloond, de senioren gingen er met de eerste plek vandoor!

Unieke prestatie

Dat de dansmariekes van CV de Papsleef’n ieder jaar serieus meedoen om de prijzen laten de resultaten van de afgelopen jaren absoluut zien. De senioren wisten al eens de eerste plek in 2017 en 2018 te veroveren, de junioren wisten bij hun debuut in 2016 de eerste plek veilig te stellen. Maar om samen in hetzelfde jaar het hoogst mogelijke podium te behalen, vormt een uniek moment.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden