Koopman Vastgoed en de Jong & Laan bouwen samen verder in Tubbergen

Met het duurzame nieuwbouwproject van de Jong & Laan is bewust voor behoud van deze groeiende organisatie in Tubbergen gekozen.

Tijdens een nieuwjaarsborrel kwam directeur Horst in ’t Veld in gesprek met Boudewijn Koopman van Koopman Vastgoed. Beide nauw verbonden aan de plaats, spraken ze over verbouw- of nieuwbouwmogelijkheden van de vestiging. Horst, de toenmalige partner van het Tubbergse kantoor, zocht hierbij begeleiding. Boudewijn, actief in Twente als projectontwikkelaar, zag kansen voor nieuwbouw op de bestaande locatie en kon zich goed vinden de lokale filosofie van de Jong & Laan.

Lokaal aanwezig

Een aansprekend en nieuw pand op deze kenmerkende locatie, dat was de uitdaging. Horst: “De Jong & Laan wil lokaal aanwezig blijven: mensgericht te werk gaan en dichtbij onze klanten zitten. Tegelijkertijd onderscheiden we ons met het kwalitatief goede werk dat wij de klant leveren. Door onze omvang kan een ondernemer met elke vraag die hij heeft terecht bij één van onze specialisten. Natuurlijk staat duurzaamheid van het pand op de agenda, maar de aantrekkelijke uitstraling om werknemers en potentiële talenten te binden en boeien is minimaal zo belangrijk. We hebben de markt, onze klanten en werknemers heel wat te bieden en daar past een pand met dito uitstraling bij.”

Koopman Vastgoed investeert in vastgoed door gedateerde panden en locaties op te kopen, waar vervolgens door middel van transformatie of nieuwbouw nieuw leven in wordt geblazen. De vestiging van de Jong & Laan in Tubbergen is hier een mooi voorbeeld van. Voor grote ontwikkelaars zijn dergelijke projecten met een beperkte omvang doorgaans niet interessant. Koopman Vastgoed kijkt hier anders naar, vertellen de broers Boudewijn en Hugo Koopman: “Juist doordat we hier zelf wonen en onze roots hier liggen is de betrokkenheid groot en geloven wij erin. Samen met de Jong & Laan hebben we het traject voortvarend opgepakt. Een aanwinst voor Tubbergen.”

Onlangs werden de stukken, die de samenwerking tussen Koopman Vastgoed en de Jong & Laan bekrachtigen, enthousiast met elkaar doorgenomen en getekend.

Klaar voor de toekomst met lokale partners

In het nieuwe pand worden duurzame technieken toegepast. Zo zal er geen gasaansluiting meer zijn, wordt er verwarmd en gekoeld middels warmtepompen en wordt het dak voorzien van ruim 40 zonnepanelen. Hoogwaardige isolatie en uitsluitend gebruik van led-verlichting maakt het plaatje compleet. Hiermee is het pand met het hoogst haalbare energielabel A helemaal klaar voor de toekomst.

Het sloopwerk, uitgevoerd door Kamphuis Sloopwerken uit Reutum, loopt inmiddels ten einde. Het oude pand maakt plaats voor een hedendaags, duurzaam en binnen het straatbeeld passend nieuwbouwproject.

In maart 2020 start de bouw en de oplevering zal naar verwachting rond december dit jaar plaatsvinden. Het nieuwe pand is getekend door architect Joost Perik, ook afkomstig uit Tubbergen en werkend voor pr8 in Almelo. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf Hoek uit Tubbergen en Meinders Installatiebedrijf uit Geesteren voert installatiewerken uit.

Foto

Van links naar rechts: Jeroen Droste (partner de Jong & Laan Tubbergen), Boudewijn Koopman (directeur Koopman Vastgoed), Horst in ’t Veld (directeur de Jong & Laan), Jordy Siegerink (vestigingsleider de Jong & Laan Tubbergen), Hugo Koopman (directeur Koopman Vastgoed)

_____________________________________________________________________________________________________

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden