Papsleef’n verdelen prijzengeld afgelaste optocht onder wagenbouwers

Foto: Papsleef'n

Op deze zeiknatte zondag, waarbij het aan alle kanten afgelastingen van carnavalsoptochten regende, was er één groep die extra hard baalde: de wagenbouwers.

Traditioneel wordt ieder jaar Papsleef’ndag in Geesteren begonnen met een grote optocht. Een carnavaleske stoet die twee uur lang de straten in hogere sferen brengt. Dit jaar is het totaal anders. Storm Ellen en de afgegeven code geel door het KNMI zorgen ervoor dat de optocht voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging niet door kan gaan.

Moeilijke beslissing

In het begin van de week leek het of de weergoden de Papsleef’n nog enigszins goed gezind waren. Maar zaterdagavond kwam daar toch het bericht, code geel voor Overijssel. Na uitvoerig beraad tussen de optochtcommissie en het bestuur werd zondag om 7 uur de definitieve keuze gemaakt. De optocht kan niet doorgaan, de veiligheid van de deelnemers en het publiek kan niet gegarandeerd worden. Een moeilijke maar verstandige beslissing.

Wagenbouwers en deelnemers

Direct nadat de keuze gemaakt was werd deze door de optochtcommissie gecommuniceerd aan alle wagenbouwers en deelnemers. Vele maanden hebben ze zich voorbereid op wat voor hun de dag van het jaar moest worden, de teleurstelling is dan ook groot. Maar er klonken ook vooral geluiden van begrip, iets wat de Papsleef’n steunt in hun beslissing.

Het clubbestuur heeft ervoor gekozen om de totale prijzenpot van dit jaar evenredig te verdelen onder de kleine en grote wagens. Later deze week zal er met de wagenbouwers contact zijn over dit gebaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen