Zowel ‘goede’ als ‘foute’ verhalen op Canisius jeugdcongres ter ere van 75 jaar bevrijding

Alle geïnteresseerde jongeren van 12 tot en met 18 jaar worden uitgenodigd om het jeugdcongres Vrijheid en verantwoordelijkheid bij te wonen op zaterdag 4 april.

In het schoolgebouw aan de Huyerenseweg 1 worden drie workshoprondes georganiseerd voor de jeugdige deelnemers, die allemaal in het teken staan van 75 jaar bevrijding. Met het congres sluit de scholengemeenschap Canisius aan bij de Nationale opening van de Maand van Vrijheid in Tubbergen, dat op 4 april 2020 wordt georganiseerd. Het thema hiervan is eveneens Vrijheid en verantwoordelijkheid.

Historisch besef en verantwoordelijkheid

De jongeren kunnen op deze dag deelnemen aan diverse workshops waarvoor ze zich vooraf kunnen inschrijven. De workshops zijn tweezijdig en staan in het teken van een stuk historisch besef en de offers die zijn gebracht voor onze vrijheid. De andere zijde is de verantwoordelijkheid die de jongeren hebben, om gezamenlijk de vrijheid voor de toekomst te behouden. Op deze dag zijn een maximaal aantal plaatsen beschikbaar. Deze worden vergeven op volgorde van aanmelding.

Zowel ‘goede’ als ‘foute’ verhalen

Elke jongere neemt tijdens het jeugdcongres deel aan minimaal één workshop met het thema Vrijheid en minimaal één workshop met het thema Verantwoordelijkheid. Daarbij is bewust gekozen om zowel de ‘goede’ als de ‘foute’ verhalen te laten vertellen, aldus initiatiefnemer Mark Veldhuis. “Zo vertelt de Joodse onderduiker Jacques van Trommel zijn verhaal. Maar ook Jeanne Diele-Staal, die opgroeide in een NSB-gezin en Rimke Smedinga, wiens vader kampbewaker was.”

Het programma duurt van 9 tot 14 uur. Aanmelden voor het jeugdcongres kan vanaf dinsdag 10 tot en met woensdag 18 maart via www.canisius.nl. Deelname is kosteloos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen