Kerkvieringen vanwege de virusuitbraak opgeschort

Foto: Rosskeen Free Church

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen en informatie rondom het coronavirus hebben zowel de katholieke als de protestantse kerkparochies in de gemeente Tubbergen hun maatregelen aangescherpt.

De weekendvieringen en doordeweekse vieringen worden tot 1 april opgeschort. “We hebben een relatief klein kerkgebouw waar we redelijk dicht op elkaar zitten en onze diensten worden vooral ook door ouderen bezocht. Juist zij zijn extra kwetsbaar en vragen bescherming”, licht voorzitter Gert Ranter van de kerkenraad PKN Tubbergen toe.

Maximum aantal

Vieringen rondom uitvaarten, dopen en huwelijken worden in beperkte kring gehouden (tot een maximum van 100 mensen, het koor meegerekend). Nadere details worden in overleg met de betrokken partijen besproken. “Collectes in de uitvaartvieringen in beperkte kring zullen bij de uitgang van de kerk gehouden worden”, aldus de Heilige Pancratiusparochie. Bijeenkomsten ter voorbereiding op de sacramenten van het doopsel, Eerste Heilige Communie en vormsel worden tot 1 april opgeschort. Lessen die in de klas op de basisschool worden gegeven, kunnen wel voortgezet worden, tot nader order. Het pastorale team overlegt in de aankomende week op welke wijze deze voorbereidingen het beste kunnen worden gereorganiseerd.”

Bij contact met ouderen en zieken wordt gevraagd altijd in overleg met bijvoorbeeld een zorginstelling of ziekenhuis te handelen en de richtlijnen tegen corona daarin te volgen.

Samenkomsten of vergaderingen in grote groepen worden tot nader order opgeschort, koorrepetities worden ontraden. Met betrekking tot het gebruik van de diverse ruimtes in gebouwen en centra wordt er gelet op frequente hygiëne van contactpunten.

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen