Tóch naar oma of opa: familiebezoekjes via hoogwerker in Geesteren

Vele bewoners van Erve Mensman in Geesteren zijn vandaag verrast met een wel erg speciaal bezoekje van familie.

Hup, de lucht in. Zo gingen vanmorgen familieleden op bezoek bij hun oma of opa. Via een hoogwerker. Deze was ter beschikking gesteld door Harold Hofhuis, onder meer eigenaar van het Tubbergse installatiebedrijf Eppink. Een schoonzus van hem werkt bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) en vroeg of hij niet kon regelen dat mensen via hoogwerkers even dicht bij hun geliefden zouden kunnen komen, ondanks de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus.

Zo gezegd, zo gedaan. Want de meeste bewoners van het Geesterense woon-zorgcentrum wonen op de eerste en tweede verdieping van het pand. “Moet maar hè”, schatert Hofhuis. De verrijdbare apparaten gebruiken zijn werknemers normaliter onder meer voor het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen op daken. Ditmaal hoefden ze maar tot de balkons te reiken.

Verjaardag

Theo ter Groot uit Langeveen, die vandaag jarig is, maakte maar wat graag gebruik van het aanbod om zijn vader te bezoeken. “Het ging donders mooi, alleen die harde en koude wind had van mij wel weg mogen blijven”, beschrijft hij. “Ook was het even emotioneel, want het is allemaal heel dubbel. Je wilt niet dat ze ziek worden, maar je moet gewoon rekening houden met dat hele corona-gedoe.”

Hij vervolgt: “Vader was erg onder de indruk van alles en is me in alle hectiek vergeten te feliciteren. Maar maakt ook niks uit, toch? Dit was onvergetelijk. Wat nog wel grappig is, ik zei geen gebak meegebracht te hebben. Maar wel een harde worst. Oh, zei hij, die doe ik gelijk in m’n binnenzak. Daar krijgt dan niemand anders iets van…”

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen