Vliegerfeest hoopt honderdtal vredesduiven van kinderen te mogen oplaten

De organisatie van het Vliegerfeest Twente had dit jaar extra aandacht willen schenken aan het thema Vrijheid/Vrede, maar wacht voorlopig af of het evenement überhaupt nog doorgang kan vinden.

Twee keer eerder waren schoolkinderen van de plaatselijke basisscholen betrokken bij het evenement, dat jaarlijks in Geesteren plaatsvindt. Tijdens de allereerste editie en voor de tweede maal met het vijfjarig bestaan.

Dit jaar zal het vliegerfestijn voor de tiende keer worden georganiseerd. En opnieuw is een samenwerking aangegaan met diverse scholen, waar kinderen druk bezig waren papieren vredesduiven te maken. “De afgelopen tijd ging dat niet, vanwege het coronavirus. Maar we hadden er al iets van vijftig klaar, speciaal voor het begin van de landelijke viering van 75 jaar vrijheid in Tubbergen”, legt organisator Herman Plattje uit.

Onzekerheid

Door een donatie vanuit het Cultuurfonds van Cogas en de bijdragen van zowel Rabobank Noord en West Twente als gemeente Tubbergen is materiaal gekocht om die duiven te maken. Schoolkinderen kleuren deze vervolgens naar smaak in en zetten er hun persoonlijke wensen op. Plattje: “Vanuit de naschoolse opvang krijgen we ze nog steeds binnen. En wellicht gaan de scholen snel weer open, dus dan komt het allemaal wel goed.”

Maar of het tiende vliegerfeest op 4 en 5 juli aanstaande doorgaat is op dit moment geheel afhankelijk van de coronamaatregelen. “We wachten op hetgeen dat premier Rutte vanavond naar buiten brengt. Misschien dat er iets over evenementen als de onze duidelijk gaat worden. Wellicht kunnen we iets met de gemeente overeenkomen. Kan ook zijn dat het afgelast moet worden. We weten het nu nog niet.”

Lees meer

Dossier: Corona
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen