Geen vakantie, maar zomerbijdrage voor gezinnen die het niet breed hebben

Foto: Stichting Sociaal Twente

Nu de horeca worstelt met alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal deze branche niet gevraagd worden om een bijdrage voor stichting Sociaal Twente.

“We willen onze sponsoren in deze rare coronatijd niet extra belasten, want veel ondernemers hebben het nu zelf al lastig genoeg”, geeft voorzitter Daphne Voorhuis aan. Via het goede doel zorgen Twentse bewoners en ondernemers ervoor dat gezinnen die het echt verdienen, maar dit zelf niet kunnen realiseren, een weekje in de eigen regio op vakantie kunnen.

Maar er is een alternatief bedacht: een zomerbijdrage. “Dankzij enkele gulle gevers kunnen we de geselecteerde gezinnen nu blij maken met een geldbedrag, zodat ze iets voor zichzelf kunnen aanschaffen.”

Stichting Sociaal Twente

Stichting Sociaal Twente trakteert sinds 2017 enkele gezinnen op een weekje vakantie in Twente. In samenwerking met Coƶperatie Zorgondernemers Twente en mede dankzij de bijdrage van diverse ondernemers die een vakantieplekje en cadeaubonnen beschikbaar stelden, zijn in 2018 vier en in 2019 vijf gezinnen blij gemaakt met een welverdiende vakantie. Het ging daarbij om verschillende locaties: Oldenzaal, Rossum, Almelo en Vasse en in 2019 ook in Haaksbergen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden