Bloedafname in Albergen, Geesteren en Tubbergen binnenkort alleen op afspraak

Foto: CC0

Om goed invulling te kunnen geven aan de regel dat er anderhalve meter afstand tussen personen moet blijven, gaan de prikposten van Medlon geleidelijk over naar een bloedafname op afspraak.

De reguliere zorg is weer gestart en in de afgelopen weken hebben medewerkers gemerkt dat er een toename van patiënten is. Daarom gaat de prikpost De Eendracht in Tubbergen vanaf 15 juni over naar afname van bloed via afspraken. Op de prikposten in Albergen (gezondheidscentrum) en Geesteren (dependance in de huisartsenpraktijk) volgen vanaf 29 juni.

Patiënten die al een afspraak hebben gemaakt, krijgen dan meteen voorrang. “Wij houden op deze locaties rekening met een korte overgangsperiode door vrije inloop van patiënten die nog niet op de hoogte zijn van deze nieuwe dienstverlening.” Een volledige overgang naar de nieuwe werkwijze volgt spoedig, aldus Medlon. “Op deze manier kan vooraf het aantal patiënten in de wachtkamer beperkt worden en daarmee de anderhalf meter afstand gegarandeerd worden.”

Coronaklachten

Vanwege het coronavirus worden personen met klachten als hoesten, benauwdheid, verkoudheid of koorts ten strengste afgeraden naar een prikpost te gaan. In dat geval dient de patiënt eerst telefonisch contact op te nemen met de huisarts om af te stemmen of de bloedafname kan worden uitgesteld, er thuis geprikt kan worden dan wel dat men op afspraak naar een coronaprikpost in Hengelo dient te gaan.

Patiënten en aanvragers kunnen de meest actuele informatie via www.medlon.nl raadplegen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden