Pancratiusparochie viert tienjarig bestaan met drietal fietstochten

Foto: Pancratiusparochie

In 2010 is de Pancratiusparochie tot stand gekomen, bestaande uit acht kerken in de gemeente Tubbergen en eentje in Vriezenveen, dus inmiddels 10 jaar geleden.

Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciale editie van het parochieblad Kompas uitgegeven. Dit bewaarexemplaar met als titel ‘Vieren’ toont een overzicht zien van wat er in de afgelopen tien jaar is bereikt.

Bovendien is er een boekje uitgebracht met drie fietstochten van circa 40 km die langs vele verrassende plekken en bezienswaardigheden in de negen locaties van de parochie voeren.

De routes komen alle drie door Tubbergen en hierdoor is het mogelijk routes aan elkaar te koppelen. Elk van de negen kerken kan ook als startplaats dienen. In de routebeschrijvingen worden bijzonderheden apart uitgelicht en omschreven.

Prijsvraag

Aan de fietstochten is een prijsvraag gekoppeld, zo staat omschreven in het fietsrouteboekje. Hierbij staat tevens vermeld hoe deelnemers hun oplossing kunnen insturen.

Het bijzondere is dat diverse antwoorden onderweg tijdens de fietsroutes te vinden zijn. Op zondag 6 september, tijdens de jaarlijkse Pancratiusdag, wordt de winnaar bekendgemaakt.

De fietsroutes zijn vanaf woensdag 5 augustus 2020 verkrijgbaar bij de lokale secretariaten van de negen locaties (het is mogelijk dat i.v.m. de vakantie niet alle secretariaten geopend zijn) en in alle kerken van de parochie: Mariaparochie, Albergen, Fleringen, Reutum, Vasse, Tubbergen, Langeveen, Vriezenveen en Geesteren. Daarnaast bij: De Secretaresse, VVV Tubbergen bij kringloopwinkel De Beurs, ’t Oale Roadhoes, brasserie en hotel De Notaris, De Delle en Tante Sien.

Tevens zijn ze te downloaden via de website www.hpancratius.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden