NOT-kerkparochies steunen projecten in Guatemala met twintig mille

Foto: Inge Kuiphuis

De parochies H. Pancratius, Lumen Christi en H. Plechelmus hebben in samenwerking met Inge Kuiphuis uit Geesteren, MTC (Landarbeidersbeweging) in Guatemala en Vastenactie ruim 20.500 euro weten op te halen.

Dat is driekwart van het totaalbedrag dat was begroot. “Een gigantische prestatie”, laten de samenwerkende organisaties weten. Want vanwege de uitbraak van het coronavirus konden niet alle geplande activiteiten plaatsvinden.

Met de opbrengst kunnen twee Guatemalaanse projecten doorgaan:

  1. Het geven van trainingen aan families en het samenwerken met lokale organisaties. Het doel is een bijdrage te leveren aan gemeenschappen zonder geweld en het bevorderen van gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.
  2. Aanschaf van nieuwe apparatuur voor een opleidingscentrum, vrouwen en jongeren de kans te bieden een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen.

Het donatiebedrag zal eenmalig aangevuld worden tot 100%, waardoor beide projecten tóch volledig uitgevoerd kunnen worden.

Donatie

Wie nog niet gedoneerd heeft en maar dit alsnog wil doen, kan een bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL21INGB0000005850 van Vastenactie o.v.v. projectnummer 401397.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden