ErfCoaches blijven ook in 2021 beschikbaar voor advies

Foto: Marieke Dijkhof

Sinds medio 2019 worden in vele Overijsselse gemeenten vanuit het provinciale project Toekomstgericht Erven coaches ingezet.

Al talloze erfeigenaren hebben inmiddels door die zogeheten erfcoaches stappen gezet die ze anders niet zouden hebben ondernomen. Door de goede resultaten en bewegingen die hierdoor op gang gebracht worden om het platteland leefbaar te houden, heeft de provincie besloten dat zo’n erfcoach ook in 2021 inzetbaar zijn voor eigenaren van erven.

Toegevoegde waarde

De coaches bieden erfeigenaren de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend in gesprek te gaan. Voor de ene eigenaar gaat het om bedrijfsbeëindiging, terwijl bij een ander erf juist vragen zijn over het toekomstbestendig maken van het bedrijf. “We krijgen aan het einde van de keukentafelgesprekken vaak de opmerking dat we écht van toegevoegde waarde zijn geweest. Een gesprek wordt aangevraagd voor een specifieke vraag, vaak van praktische aard, zoals welke ruimtelijke mogelijkheden er zijn. De gesprekken zijn zo open, dat er nog veel meer op tafel wordt gelegd. Het is dan erg waardevol om te zien dat we deuren
openen waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan”, aldus erfcoach Neeltje Bleumink.

Ze vervolgt: “We opereren onafhankelijk en altijd in vertrouwen en in anonimiteit. We zijn een sparringpartner die kijkt naar de mogelijkheden op een erf, helpt met het maken van keuzes, het zetten van de volgende stap en weten hoe je de verschillende regelingen en subsidies kunt inzetten. Zo kunnen we bijvoorbeeld de subsidieregeling Advies bij Vrijkomende Agrarische Bebouwing inzetten voor een extra zetje. We nemen niet de regie over, maar houden wel een spiegel voor. Deze inzichten geven overzicht en bieden rust. En uiteindelijk weer uitzicht.”

Meer weten?

Op de site www.erfcoach.com staat een overzicht welke erfcoach in een bepaalde gemeente actief is. Het is ook mogelijk om hier een bericht achter te laten, waarna er contact wordt opgenomen. De erfcoaches zijn daarnaast te bereiken via tel. 0547-700221 of [email protected].

In de gemeente Tubbergen is Neeltje Bleumink het aanspreekpunt. Zij krijgt daarin ondersteuning door Martine van Burgsteden, Marloes Nijland en Ursula Hesselink.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden